Ozvocenje v Twingota

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
James
Kraj: Maribor

Ozvocenje v Twingota

Odgovor Napisal/-a James »

Zanima me kaksno ozvocenje imate kaj v Twingotih? Kaj se splaca dat noter, seveda za normalni denar?
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

Jst mam sam mp3 radio pa na zadni polici 2x280 pa spredi je nek v vratih! Zaenkrat mi je dost! drago pa tut ni blo zvocniki 18000 pa radio 25000
Lp
Slika
Uporabniški avatar
James

Avtoradio imam JVC 4x50W, na mp3, tak da bom ta radio mel se kr nekaj casa. Zadaj sem dal originalne zvocnike ven in jih zamenjal z 2x Infinity 105W. Spilajo bolje kot pa marsikateri z vec wati. Na polico ne mislim nic montirati, le spredaj bom zabrisal ven original zvocnike, vendar ne vem kaj naj dam noter. Razmisljam o kaksnih srednjetoncih s tweeterji.

Spredaj imam prostor za zvocnike enako kot Blackwind (sori ker sem si sposodu tvojo slikco).

Slika

Kaksne velikosti zvocniki gredo sem noter?
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

vi mate pa mau drugac tole...jst nimam takih polick v twingotu zvocniki so pa v vratih!
Lp
Slika
Uporabniški avatar
_bordon_
Kraj: Čežarji-koper

Odgovor Napisal/-a _bordon_ »

se mi zdi da premer 10 cm
Slika
Uporabniški avatar
James

BlackWind, kok velike zvocnike mas spredaj? Ker imam enak prostor kot ti pa me zanima. Zadaj sem jih ze menjal, sprednje pa se morem.
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

Spredaj: 10cm basovcka + visokotoncka na armaturki (cca. 15k)
Zadaj: Ovalci 150W max (pioneer) v polici seveda (cca. 15k)
Avtoradio: Pioneer p7700mp 4x50W MOS-Fet (cca. 50k)
Ojcavalec: Gelhard 2kanalni (cca 2x 100W RMS-a na kanal) v bridge vezan na Woofer (cca. 40k)
Woofer: Kenwood max:800W rms:200W (zvocnik cca. 25k, skatla 45l 19mm mediapan z bass refleksom) sktala cca. 15k (material: pena, port, konektor, mediapan+delo)
=cca. 150 do 160k
+kabli in montaza cca 20k
visoke in srednje tone torej poganjam samo z radijem, ker je woofer 200W rms-a mi se ne zadusi tonov iz radia. (visoki+srednji)
igra odlicno...ne rohni ampak je dosezen lep bass za prijetno poslusanje...tako da ni neznosno ;)
ce pa imate v vratih tapete ki vam dopuscajo montazo 16cm zvocnikov (bass) pa je sploh odlicno...(za kick bass)
da se pa tudi dobiti za soliden denar sprednje panele za zvocnike (tapete za c crata)
nekateri paneli imajo tako narejeno za zvocnik da pride zvocnik do pleha na vratih, pri nekaterih pa je potrebno zaganje vrat in zvocnik pride bolj noter in pobere volumen od vrat. Ta zadnja varianta panelov se mi zdi veliko bolj primerna (tako zaradi zvoka kot tudi nespremenjenega prostora pri nogah)
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
James

Pa si lahko spredaj brez problemov zmontiral, ali je bilo treba kaj armaturko sraufat? Ker se nisem nic gledal kako so zvocniki fiksirani in ce se da pridet zraven.
Uporabniški avatar
BlackWind

James napisal/-a:Pa si lahko spredaj brez problemov zmontiral, ali je bilo treba kaj armaturko sraufat? Ker se nisem nic gledal kako so zvocniki fiksirani in ce se da pridet zraven.
mal je tezko mogoce, ker je vse na tesno amapk sej je zvocnik od zunej privijacen tko da ni panike samo zvocnik drzis pa vijake ujames pa si zmagal :) ;) tko da armature ne rabs nc podirat
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
James

BlackWind napisal/-a:
James napisal/-a:Pa si lahko spredaj brez problemov zmontiral, ali je bilo treba kaj armaturko sraufat? Ker se nisem nic gledal kako so zvocniki fiksirani in ce se da pridet zraven.
mal je tezko mogoce, ker je vse na tesno amapk sej je zvocnik od zunej privijacen tko da ni panike samo zvocnik drzis pa vijake ujames pa si zmagal :) ;) tko da armature ne rabs nc podirat
lp
Kam si dal pa kretnice? In pa visokotonce?
Uporabniški avatar
BlackWind

James napisal/-a:
BlackWind napisal/-a:
lp
Kam si dal pa kretnice? In pa visokotonce?
spodaj nad zvocnikom se mi zdi da je se mal placa :!: meni je to avtoakustik delal :) tko da nekje je pod armaturo ;)
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
Cervantes

Re: Ozvocenje v Twingota

Odgovor Napisal/-a Cervantes »

Je kdo zmontiral 16ke v vrata Twinga 1 ? Rezanje pleha nimproblem, bolj me zanima globina in pa ali je izvedljivo?
Uporabniški avatar
MSrougeZX
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a MSrougeZX »

Ja je izvedjivo brez rezanja pleha...poglej v mojo galerijo...na strain 12 imaš fotomaterial.
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (29000km)
Citroen C2 1.6 16v VTS 2008 (88000km)
Twingo 1.2 2001 (121000km)
Uporabniški avatar
Cervantes

Odgovor Napisal/-a Cervantes »

MSrougeZX napisal/-a:Ja je izvedjivo brez rezanja pleha...poglej v mojo galerijo...na strain 12 imaš fotomaterial.
Hvala, pogledal v tvojo galerijo. Vendar je tvoj Twingo facelift-an oz. novejsi. Moj je letnik '98 in imam samo pleh na notranjih vratih, nima take tapete, kot novejsi. Se bo ze nekak naredilo.....ce ne pa sam fleksarca in distancnik!
Odgovori