Megane II 1.5 dci ne vžge

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Agemmdni

Megane II 1.5 dci ne vžge

Odgovor Napisal/-a Agemmdni »

Pozdrav.
Imam težavo z Megane 2 2007 1.5 dci K9K
Pred kratkim sem zamenjal avtoradio s Kitajcem, za priklop sem uporabil adapter & decoder prav tako naročen z aliexpressa. (Decoder pomkje ni deloval ker volanske kontrole niso delale, radio pa normalno). Avto je na tej točki še deloval. Štiri dni kasneje sem se vrnil z operacije, poskusil zagnati in nič. Avto je stal v garaži. (Med odsotnostjo sem radio, adapter in decoder za vsak slucaj odklopil) Ko daš kontakt lučka za immo z utripanja preide v konstantno svetenje, prizge se lučka za servis, s polno hitrostjo se vrti ventilator hladilnika. Ko vzames kontakt se ventilator umiri ampak se vrti dokler ne odklopiš akumulatorja... S kitajskim testerjem se ne morem povezat na ECU, drugega nimam. Preveril sem vse varovalke v kabini in pod pokrovom, R2 rele. Temp senzor kaze 2.8kOhma, kar naj bi bilo ok. Akumulator ima 12.6V, na ECU konektorje pride ko dam kontakt na pin D1 in G4 cca 11.2V, GND je ok (Siemens SID301). Je vzrok v immobilizatorju, v padcu napetosti, kje je najbolj verjeten vzrok za to? Glede na to da je avto stal 4 dni...?
marko4k

Re: Megane II 1.5 dci ne vžge

Odgovor Napisal/-a marko4k »

Pozdrav,
Videti je, da je težava povezana z imobilizatorjem ali pomanjkanjem komunikacije z ECU, značilni znaki so utripanje lučke immo, ventilator na maksimumu in nezmožnost povezave s skenerjem. Enkrat mi imobilizator tudi ni deloval, takrat sem prevažal veliko arašidove moke in prtljažnik je bil poln.
Najverjetneje se je izgubila sinhronizacija ključa z ECU ali pa je prišlo do okvare krmilne enote, ne pa zgolj do padca napetosti.
Renault Megane III
Odgovori