Clio 4 hladilna tekočina pušča

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
cveto
Kraj: Žalec

Clio 4 hladilna tekočina pušča

Odgovor Napisal/-a cveto »

Ene dvakrat sem že dolil po deci in pol hladilne tekočine v posodo. Ker še kar izginja ,sem malo posvetil v motorni del ,in vidim zgoraj na menjalniku eno manjšo lužico. (0.9tce ,66kw)

Svetim ,gledam ,in vidim ,da je pri vrhu motorja , na plastičnem ohišju termostata ,kjer je en kup cevi priklopljenih ,okoli spoja na glavo motorja rosno.
Skoraj sigurno pušča na stiku med ohišjem in glavo motorja.

Je že kdo imel podoben primer ? Verjetno potrebna menjava tega ohišja s tesnilom in bo potem mir ? Je pa zanimivo ,da ko sem gledal po spletnih trgovinah ,da je pri enem zapisano kot senzor na 83 stopinjah in pri drugem na 95 stopinjah ?

Mislim da je tole ohišje. renault 110608635R

Verjetno če je rosno okoli njega je tesnilo spustilo ??
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Clio 4 hladilna tekočina pušča

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Snami to ohišje dol, ter ga dobro preglej če je kje počeno. Potem ga zamenjaj. Če ni pa ohišje in glavo lepo očisti ter namaži z tesnilno maso. Če je spustilo tesnilo potem bo masa to zatesnila.

https://www.google.com/search?q=tesniln ... 08cHDeFgBM
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
cveto
Kraj: Žalec

Re: Clio 4 hladilna tekočina pušča

Odgovor Napisal/-a cveto »

Zdravo ,

sem šele sedaj opazil sporočilo..
Hvala..

Bom menjal tesnilo ,itak bom v kratkem dal narediti servis. Tako da ne bom sam čaral . Če pa potem ne bo ok ,bom pa poskusil tvojo varianto. Tesnilo že imam kupljeno. Ja je to res menda tovarniški feler. Spušča pa tako malo ,da včasih malo zavonjam ,drugače pa vsake toliko malo dolijem.
lp
Odgovori