menjava bobnov za diske

Modifikacije vozil
Odgovori
Yacksy
Kraj: Okolica Novega mesta

menjava bobnov za diske

Odgovor Napisal/-a Yacksy »

Stvar je taka, da bi rad na mojem cliu (l 97, se A model) zamenjal zadnje bobne za diske od R19 16V. Kolikor sem bral na forumu, bi morali diski pasat direkt na srauf (se pravi bobne dol, pa diske gor).
Zanima me kako je urejena rocna. Moram se kaki drugi del poleg diskov pa celjusti odsraufat?
Zanima me tudi kako se ustimajo lajtunge. Zdaj so pac narejene za cilindrcke, a je navoj (oziroma nastavek) enak tudi na celjusti, ali je treba kaj spreminjat?

Vem, da so modri, stealth ter schorc to rihtal na svojih kocijah, upam pa, da tudi ostali veste kaj o tem.
Ker nocem nekaj na blef delat, ce lahko vprasam.
Shit happens
samojura
Kraj: Maribor

Re: menjava bobnov za diske

Odgovor Napisal/-a samojura »

ja tudi mene zanima kaj vec o tej temi, upam, da se najde kaki majstore s pojasnilom :wink: :?
samojura
Uporabniški avatar
Solero

Re: menjava bobnov za diske

Odgovor Napisal/-a Solero »

Yacksy napisal/-a:Stvar je taka, da bi rad na mojem cliu (l 97, se A model) zamenjal zadnje bobne za diske od R19 16V. Kolikor sem bral na forumu, bi morali diski pasat direkt na srauf (se pravi bobne dol, pa diske gor).
Zanima me kako je urejena rocna. Moram se kaki drugi del poleg diskov pa celjusti odsraufat?
Zanima me tudi kako se ustimajo lajtunge. Zdaj so pac narejene za cilindrcke, a je navoj (oziroma nastavek) enak tudi na celjusti, ali je treba kaj spreminjat?

Vem, da so modri, stealth ter schorc to rihtal na svojih kocijah, upam pa, da tudi ostali veste kaj o tem.
Ker nocem nekaj na blef delat, ce lahko vprasam.
Pozdravljen. Je ena tezava kajti zadnji diski od R19 16V ter vsi ostali deli se ujemajo z MEGANom prve serije in ne z Cliotom :( V kolikor nisi mehanik, ti priporocam da se raje ne posluzujes tega..
Yacksy
Kraj: Okolica Novega mesta

Odgovor Napisal/-a Yacksy »

Sem ze dobil informacije, ampak ne s tega foruma, tako da hvala vsem, da ste tako navduseno pomagali.

Samojura, imas PM.

PS.
Pase vse, samo malo se moras znajt. :D
Shit happens
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

lahk okomot prilepis post, mene tudi delno zanima, pa verjetno se koga :D
Slika
samojura

Odgovor Napisal/-a samojura »

evo tukaj so navodila za vse, ki vas tudi zanima
Za menjavo rabis diske, ploscice ter NOSILCE na katerih je pritrjena caljust. Ta zadeva se samo presraufa iz ene preme na drugo. Pase na srauf. Tako kot diski pasejo direkt. Potem rabis se zajlo za rocno, ki se pripne direkt na celjusti. Edino stvar za katero se moras potruditi je ta, da naredis custom lajtunge. Pac na eni strani je prikljucek kakrsnega imas na cilindrckih, na drugi strani pa prikljucek, ki gre v celjust. In to je vsa umetnost.
daj Yacksy probaj se kako slikco gor pripopat, ce bos naso, da se vidi, tnx
samojura
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

jo jo pozdrav
mene pa zanima ce je ze kdo to delu na meganu(moj je 99 letnik)-a stvar od stroja R 19 16V(sem prej dve meu) pase na mojga.Pa kolk je dela?
Ce pase-ima kdo za prodat od R 19 zadnje diske z celjustmi?

LP peter
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Odgovori