Pozdravljeni,
Imam Espace 2.0 dci in je precej mastna cev od zračnega filtra do turbine, potem hladilnik izpušnih plinov spredaj. Če bi bilo samo to me nebi toliko motilo, ampak ker je katalizator direktno pod turbino, vsake toliko časa, pade kapljica olja na katalizator in se smodi tisto olje in to zelo smrdi. Tudi turbina je mastna in sicer pride na spoju aluminijastega olje oz. oljne pare ven. Pred časom sem menjal izpušni kolektor in zraven še turbino, sicer je bila rabljena ampak dobra. Zadeva enaka. Mehaniki mi govorijo da je motor 'zdihan' ampak od servisa do servisa ne zmanjkuje olja, avto gre ok, in to je že 150.000 tako pa je še vedno enako. Zdaj pa sem nekje nekaj bral o filtru oljnih hlapov oz. filtru odduha. Sicer o možni zamašenosti odduška mi je tudi enkrat nekdo že nekaj govoril, ampak kje bi to bilo oz. tisti filter? Je lahko to problem? Pred časom je bil menjan tudi EGR ker je bil v okvari pa ni bilo nič zamašen, intercooler je mastil na voznikovi strani ko pride cev od turbine in je bil tudi že pred časom menjan, in je od takrat tam vse OK. Je pa res da se v cevi od filtra do turbine v daljšem času od teh oljnih par nabere za malo lužico olja.
Avto je vožen na dolgih relacijah, tudi po 1000km ali več naenkrat.
2.0 dci - masten motor
- lucca brassi
- Kraj: Notranjska
Re: 2.0 dci - masten motor
Pušča ti turbina , zato imaš zapackano hladno do intercoolerja ( hladilnik vstopnih plinov ! (ne izstopnih )) in vročo stran (do in mimo EGR filtra do katalizatorja ter loput izpušnih plinov pa lambda sonde ) .
Čudno je da EGR ventil ne blokira računalnika ( kakor s slabo nafto npr )
je pa okvara zdaj tako zoprna ker je potrebno vztopno /izstopni sistem kompletno razdret in prečistit v topilu in zamenjat ali popravit turbino
Čudno je da EGR ventil ne blokira računalnika ( kakor s slabo nafto npr )
je pa okvara zdaj tako zoprna ker je potrebno vztopno /izstopni sistem kompletno razdret in prečistit v topilu in zamenjat ali popravit turbino
Moments before detonation ,..................TT
Renault Grand Scenic Energy BOSE Edition FAP 1,6 dCi , 131KM
Renault Grand Scenic Energy BOSE Edition FAP 1,6 dCi , 131KM