Trese mašino - nosilci?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
matej_m

Trese mašino - nosilci?

Odgovor Napisal/-a matej_m »

Zdravo!

Zadnje čase se dogaja, da mi trese cel avto ob določenih pogojih. Trese pa tako levo-desno, ne da bi avto cukal (naprej , nazaj). Največkrat je to v manjših rondojih ob počasni vožnji v 2. prestavi, včasih tudi po speljevanju v križičih ko zavijam levo. Zelo redko ob pospešeanju naravnost. Drugače vožnja mirna, brez posebnosti.
Glede na to, da je bila sklopka z vztrajnikom menjana (cca 65 000km nazaj) in so bili simptomi takrat drugačni, sklepam da to ni.

Sumim, da bi lahko bili kakšni nosilci motorja. v levih ovinkih bi lahko mašina bolj prenašala vibracije na karoserijo.

Sem že bil pri lokalnem "majstru", pa mi ne zna nič pomagat. Je že imel kdo podobne težave? Megane 1.9dci 96kW 2007

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Trese mašino - nosilci?

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Mogoče so zvite polosovine, ali je okvarjen homokinetični zglob. Če seveda spet ni šel vztrajnik.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
zobnik

Odgovor Napisal/-a zobnik »

taspodnji gre najprej, poglej če ni guma zanič.
Uporabniški avatar
matej_m

Epilog: menjan zgornji desni nosilec motorja, težava odpravljena. Nosilec na videz ni bil kaj dosti drugačen, se je pa malo posedel. Ravno toliko, da se je mašina v ovinkih malo bolj naslonila in so se vibracije prenašale naprej.
Tudi sicer je avto precej bolj miren in tih. Prej sem vzel v zakup, da je to dizel in da pač malo trese vse skupaj, ob ugašanju se je malo stresel itd. Sedaj vse mirno in precej tišje.

Sem peljal na Real na Vodovodno in sem s tem obiskom zelo zadovoljen. Ali pa imam samo tako občutek zaradi vseh ostalih šalabajzerjev, ki pravijo, da naj še malo počakam, naj pridem čez en mesec, da je vse OK in podobno. Marš, samo izguba časa.
Uporabniški avatar
ShpelaLion
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a ShpelaLion »

preveri nosilec menjalnika ta gre ponavad najraje v maloro.
Rally Patrol
Uporabniški avatar
matej_m

Očitno pri mojem ne
Odgovori