Espace 5 ročna zavora problem in blokada avto menjlanika

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
roboamebo

Espace 5 ročna zavora problem in blokada avto menjlanika

Odgovor Napisal/-a roboamebo »

Pozdravljni,

imam Espace 5 Initiale Paris, 160 edc, letnik 2017.

Pri voznji sem se ustavil, stisnil P na avtomatksem menjalniku (fyi - motor je bil v prostem teku, sistem za stop/start se ni uklopil)... in ko sem hotel zastartat (dal rocico menjalnika v D), mi je napisalo nek "Parking Brake" problem. Kot da nebi bila zategnjena, sam je dejansko bila. In zaradi tega se je se pojavil "Gearshift" problem in menjalnika se ni dalo dat v noben "mode". Sploh ni reagiral.

Vozilo sem ugasnil, sel ven iz njega, da se je zaklenil. Vrnil sem se cez priblizno 5 minut, prizgal... in vse je bilo ok.

A je kdo imel podoben problem?

lp
robi
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Espace 5 ročna zavora problem in blokada avto menjlanika

Odgovor Napisal/-a Spula »

roboamebo napisal/-a:Pozdravljni,

imam Espace 5 Initiale Paris, 160 edc, letnik 2017.

Pri voznji sem se ustavil, stisnil P na avtomatksem menjalniku (fyi - motor je bil v prostem teku, sistem za stop/start se ni uklopil)... in ko sem hotel zastartat (dal rocico menjalnika v D), mi je napisalo nek "Parking Brake" problem. Kot da nebi bila zategnjena, sam je dejansko bila. In zaradi tega se je se pojavil "Gearshift" problem in menjalnika se ni dalo dat v noben "mode". Sploh ni reagiral.

Vozilo sem ugasnil, sel ven iz njega, da se je zaklenil. Vrnil sem se cez priblizno 5 minut, prizgal... in vse je bilo ok.

A je kdo imel podoben problem?

lp
robi
Nevem kaj točno ga je zmedlo ampak pri zagonu, če si prehiter in prestaviš predno se on "postavi" javi napako za gearbox ipd... Zakleneš za 10min ali pa klemo dol pa gor pa je ok.
RenaultSport
Odgovori