Okvara ročna zavora Scenic II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
jakcsson

Okvara ročna zavora Scenic II

Odgovor Napisal/-a jakcsson »

Živ.

Pred časom nam je avto zažvrgolel, da ne dela ročna zavora, se tudi ne vklopi, ko avto ugasneš.
Mehansko avto pregledan in naj bi vse štimalo, danes pa je bil na Realu v LJ in so potrdili okvaro računalnika ročne zavore.
Glede na strošek, ki so ga ponudili oni, tega, jasno, ne bomo popravljali, vsaj ne pri njih, me pa zanima, kaj se kot nadomestni del v tem primeru išče. Avto.net je poln motornih, ABS in Airbag računalnikov, na hitro pa nikjer ne vidim ločenega računalnika samo za ročno zavoro.

Me pa je začelo malo skrbet, ker se je ista napaka pojavila tudi pri tastu lansko poletje, sicer je Scenic III, ampak smo imeli podobno zgodbo. Tam se je, hvala bogu, rihtalo še v garanciji, ampak če je to kaka pogosta okvara, me skrbi, da tudi po izteku garancije ne bo nič bolje. :)

Kak nasvet?
Uporabniški avatar
TwingoLove

Re: Okvara ročna zavora Scenic II

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Računalnik ročne zavore je v sami enoti. Menja se komplet enota ročne zavore, ki je nad zadnjim mostom.
Včasih pride tudi do problema v električni napeljavi pod sovoznikovim sedežem, sploh če je kdaj v avto prodrla voda.
Ravno prejšnji teden imel isti primer, rabljen komplet z zajlami najdel za 80€.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Odgovori