Kangoo 1.5 80kw vžig problem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Ali4

Kangoo 1.5 80kw vžig problem

Odgovor Napisal/-a Ali4 »

Pozdravljeni
Ker sem pristaš reaultov in ga že vozim od začetka mam zdaj en mali problem. Gre se za kangoo 1.5 80kw 2011 prevozenih120000 km. Problem se pojavi pri hladnem zagonu motorja ki rabi cca do 10 sek da se motor prižge (dlje časa ko je ugasnjen dlje časa traja zagon) . Po minuti lavfanja je zagon spet takojšen. To se pojavlja tudi zdaj v popoldanskem času ko je temp.zraka preko 10st.c.Menjane so bile vse 4 grelne svečke, akumulator, filter goriva. Drugače avto deluje brezhibno brez kakršnekoli napake ali nihanja obratov v prostem teku. Na ekranu tudi ne javlja nobenih napak.
Kdo z kakšno idejo kje bi se dalo iskati problem.
Hvala 8)
Uporabniški avatar
TwingoLove

Re: Kangoo 1.5 80kw vžig problem

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Jaz bi preveril če se v ceveh za gorivo vidi zrak. Netesnost sistema lahko povzroči, da pride v cevi zrak, posledično dolg zagon. Lahko je problem tudi v črpalki v tanku za gorivo, če jo ta model ima. Probal bi tudi, če seveda ta model spet to ima, da pri motorju napumpaš pritisk z pumpico za gorivo, pa vidiš kaj se zgodi takrat.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Ali4

Odgovor Napisal/-a Ali4 »

TwingoLove napisal/-a:Jaz bi preveril če se v ceveh za gorivo vidi zrak. Netesnost sistema lahko povzroči, da pride v cevi zrak, posledično dolg zagon. Lahko je problem tudi v črpalki v tanku za gorivo, če jo ta model ima. Probal bi tudi, če seveda ta model spet to ima, da pri motorju napumpaš pritisk z pumpico za gorivo, pa vidiš kaj se zgodi takrat.

Hvala za odgovor. V ceveh od tiste pumpice naprej se vidi da je v ceveh zrak kot mehurčki. Pa nebi med vožnjo tudi trukiralo zaradi tega? Sem tudi probal odviti plastičen vijak za zrak na filtru in se sliši da gre malce zraka iz filtra. Mogoče res tuki problem
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Če se že od pumpice naprej vidijo mehurčki je problem nekje v tesnosti napeljave do samega rezervoarja. Jaz še nisem naletel na primer da bi med vožnjo trokiral. Skratka jaz bi začel pri filtru in ponovno menjal filter in tesnila vključno s tesnilom na vijaku in preveril o-ringe na spojih.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Prisotnost mehurčkov je v večini vozilih- izpravnih. Prej bi rekel regulator na visokotlačni ali pa kakšna šoba.
RenaultSport
Odgovori