Ropot v strešnem oknu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dixidoov2

Ropot v strešnem oknu

Odgovor Napisal/-a dixidoov2 »

Pozdravljeni,

pri Meganu 3, 2010, slišim ropot pri strešnem oknu. Je pa zadeva zelo zanimiva, saj ne ropoče ves čas, ampak recimo le pri vožnji po slabi cesti. Kar sem pa uspel ugotoviti, pa je, da če odprem okno na prvo stopnjo, ropot preneha. Je imel kdo podobne izkušnje in kako ste rešili? Ne bi pa rad šel na servis in rekel da ropoče, ker ravno tisti moment ne bo ropotalo in me bodo gledali, kot da sem nor.
Uporabniški avatar
TwingoLove

Re: Ropot v strešnem oknu

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Sicer ne vem točno, kako je pri meganu 3, ampak morda tolče po šipi ravno "vetrobranski spojler" kateri se dvigne ob popolnem odprtju stekla. Jaz bi prvo to preveril...
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
dixidoov2

Odgovor Napisal/-a dixidoov2 »

Ne vem če je ta spojlerček, ker pri odprtju strehe na prvo stopnjo, se le zadnji del strehe dvigne za par milimetrov. Šele na drugi stopnji se dvigne cela in pomakne nazaj, ter vrže spojlerček ven... Kolikor sem gledal bi lahko steklo ribalo in bi se to slisalo. Ampak izgleda ni veliko ljudi s temi problemi :)
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

dixidoov2 napisal/-a:Ne vem če je ta spojlerček, ker pri odprtju strehe na prvo stopnjo, se le zadnji del strehe dvigne za par milimetrov. Šele na drugi stopnji se dvigne cela in pomakne nazaj, ter vrže spojlerček ven... Kolikor sem gledal bi lahko steklo ribalo in bi se to slisalo. Ampak izgleda ni veliko ljudi s temi problemi :)

Zelo malo meganov je z panoramo. Tako da tudi ne moreš ne vem kaj vedt o problemih
Uporabniški avatar
kremenko123

Odgovor Napisal/-a kremenko123 »

Pri meni na Scenicu II so bila izrabljena gumijasta vodila na zadnjem delu stekla zaradi tega je bil prisoten rahel zvok in tudi šipa se ni čisto lepo polegla, kar pa je privedlo še do rahlega šuma pri hitrejši vožnji. Jaz bi najprej pri odpri panorami dobro očistil kanale in vodila ,ter preveril vse vijake in drsne površine. Ne se pa preveč zanašat na nasvete mojstrov na servisu, ker žal vsaj v mojem primeru v okolici Celja na treh servisih niso znali pomagat (vsi so mi hoteli prodat nova tesnila,ki so pa noro draga).
Odgovori