ESPACE 4 AVT. MENJALNIK-MENJAVA OLJA

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Borut Povše
Kraj: Kamnik

ESPACE 4 AVT. MENJALNIK-MENJAVA OLJA

Odgovor Napisal/-a Borut Povše »

Pozdravljeni. Pri mojem espaceu je potrebna menjava olja v avt.menjalniku. Na kakšen način se olje menja? Nekateri govorijo o točno določenih postopkih, pod vakumom, spet drugi, da to ni potrebno, da se menja normalno...tolk kot gre ven gre tud not, pa čisto na nulo zaradi svinjarije...??? Kaj je sedaj pravilno, ker sem tudi slišal, da so ob nepravilni menjavi lahko potem problemi? Avto ima že 208kkm, zame dela normalno, mehanik pa mi je rekel, da preveč vleče ko ga imaš v D in si na mestu z nogo na bremzi, ter da kao ne ve čisto točno kam mora prestavit med 2 in 3 prestavo oz. kdaj. Sam imam avto dobrih 50kkm in dela enako kot takrat ko sem ga kupil. Hvala za predloge, odgovore, mnenja. LP Borut
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: ESPACE 4 AVT. MENJALNIK-MENJAVA OLJA

Odgovor Napisal/-a Spula »

Borut Povše napisal/-a:Pozdravljeni. Pri mojem espaceu je potrebna menjava olja v avt.menjalniku. Na kakšen način se olje menja? Nekateri govorijo o točno določenih postopkih, pod vakumom, spet drugi, da to ni potrebno, da se menja normalno...tolk kot gre ven gre tud not, pa čisto na nulo zaradi svinjarije...??? Kaj je sedaj pravilno, ker sem tudi slišal, da so ob nepravilni menjavi lahko potem problemi? Avto ima že 208kkm, zame dela normalno, mehanik pa mi je rekel, da preveč vleče ko ga imaš v D in si na mestu z nogo na bremzi, ter da kao ne ve čisto točno kam mora prestavit med 2 in 3 prestavo oz. kdaj. Sam imam avto dobrih 50kkm in dela enako kot takrat ko sem ga kupil. Hvala za predloge, odgovore, mnenja. LP Borut
Če je mehanik vse to opazil bo pa verjetno še vedel kako olje zamenjat :D Menja se ga normalno brez vakuma.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Borut Povše
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Borut Povše »

Hvala.
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Meni pa je mehanik rekel ne diraj lava dok spava. Ima pa že 311k. Olje v menjalniku je še prvo.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

picinni napisal/-a:Meni pa je mehanik rekel ne diraj lava dok spava. Ima pa že 311k. Olje v menjalniku je še prvo.
Je pomfri boljši iz friteze, ki ima sveže olje ali iz tiste, ki je dala že 20 porcij čez z istim oljem? :D Priporočljivo ga je zamenjat. Nekateri imajo še celo postavko v programu vzdrževanja.
RenaultSport
Odgovori