Zdravo. Imam grand scenica Exception 1.9 dci 131KM, letnik 12/2005
Na renault servisu so mi do zdaj vedno tocili olje 5w30. Sedaj zelim narediti servis privat pri mehaniku, vendar mi on pravi da se toci 5w40. Pravi tudi, da se 5w30 toci pri tistih renaultih s filtrom za trde delce. In da so te filtre zacel vstavljat sele pri letnikih 2008 ali 2009.
Je vse to res in kako vem ali ima moj avto ta filter? Na paprijih nic ne pise. Avto je nemskega porekla, tudi servisi so do sedaj delani tam.
Grand Scenic 2005
Re: Grand Scenic 2005
Lahko se nalije 5w40, jst točim motul x-clean 5w40 ki je obenem tudi za avte z dpf filtrom, jst ga pri 1.5 dci 2005 letnik sicer nimam. Olje p asi naročim pri molj1, zastonj dostava
Re: Grand Scenic 2005
Verjetno ga nima. Drugače pa je nalepka na vezni steni, če ga ima http://s3.amazonaws.com/smd-autocity/im ... f2-jpg.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; na spodnji nalepki(vezna/odbijač) v zgornjem kotu desno.GrandScenic2 napisal/-a:Zdravo. Imam grand scenica Exception 1.9 dci 131KM, letnik 12/2005
Na renault servisu so mi do zdaj vedno tocili olje 5w30. Sedaj zelim narediti servis privat pri mehaniku, vendar mi on pravi da se toci 5w40. Pravi tudi, da se 5w30 toci pri tistih renaultih s filtrom za trde delce. In da so te filtre zacel vstavljat sele pri letnikih 2008 ali 2009.
Je vse to res in kako vem ali ima moj avto ta filter? Na paprijih nic ne pise. Avto je nemskega porekla, tudi servisi so do sedaj delani tam.
RenaultSport