Korekcija šob, meja?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
karimmari82

Korekcija šob, meja?

Odgovor Napisal/-a karimmari82 »

Mi lahko nekdo pove kolikšno odstopanje pri posamezni šobi je še v mejah normale? Pri kateri vrednosti je potrebna menjava?
Na 1.5 dci 110...
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Re: Korekcija šob, meja?

Odgovor Napisal/-a joztom »

V ECU z dignostiko vpišeš kodo šobe na posamezni poziciji, ki je priložena. Del kode je časovna korekcija piezzo impulzov. Ne vem, če je to za obravnavat kar doma v garaži, ker koda se določi na testerju, skladno z zahtevami tipa motorja.
karimmari82

Odgovor Napisal/-a karimmari82 »

Razumem vse to. Tudi diagnostika ni bila narejena doma v garaži, brez skrbi. Gre se za to, da je motor začel tolčti, "tk , tk, tk".

Podobno kot na tem posnetku: https://www.youtube.com/watch?v=EgButqeCtgQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Tester pokaže opaznejše odstopanje korekcije na dveh šobah, zato me zanima kdaj je čas za zamenjav. Cca. pri kakšni vrednsoti?
Uporabniški avatar
MARK01

Odgovor Napisal/-a MARK01 »

karimmari82 napisal/-a:Mi lahko nekdo pove kolikšno odstopanje pri posamezni šobi je še v mejah normale? Pri kateri vrednosti je potrebna menjava?
Na 1.5 dci 110...

Če misliš na paremetre, ki jih prebereš na testerju, potem se morajo gibati številke od -3 do 3. Najboljše je, da se gibljejo okoli 0. Vse kar je nad 3 ali pod -3 je šoba v okvari, tudi če pride parameter do 2.75 že zna motor občasno pocukati.

l.p.
Odgovori