Vzdržljivost motorja 1.4 8V
Vzdržljivost motorja 1.4 8V
Zanima me, če kdo pozna ta motor k so ga dajal v cliota pred slabimi 20 leti, se pravi 1.4 8V 75Km....ali res velja za dober motor, vzdržljiv...
Re: Vzdržljivost motorja 1.4 8V
Neuničljiv, samo da ima vodo in olje. Pa na bencin dela
.
Resno, razen kakih težav s tesnilom glave ni bilo nobenih problemov; pri meni v 19-ki je delal do 350.000, potem je šel avto zaradi rje stran, motor pa bp.
Resno, razen kakih težav s tesnilom glave ni bilo nobenih problemov; pri meni v 19-ki je delal do 350.000, potem je šel avto zaradi rje stran, motor pa bp.
LP, Samojed
- kangoo_oasis
- Kraj: Slovenske Konjice
Re: Vzdržljivost motorja 1.4 8V
Imam Kangoo z motorjem E7J, kupil kot 6. ali ne vem kateri lastnik po vrsti, 350.000 km, dela kot urca, z 1,5 dci sem imel same probleme, nikoli več dci motorja v avto, bencinski Renaulti so super.
Pazi na tesnilo glave, problem so spuščajoči grelci kabine, ki povzročijo uničenje tesnila glave zaradi pregretja.
Drugače motor super, poraba 6-7 litrov brez varčevanja, olje 15w40 in antifriz, pa gre leta in leta...
Pazi na tesnilo glave, problem so spuščajoči grelci kabine, ki povzročijo uničenje tesnila glave zaradi pregretja.
Drugače motor super, poraba 6-7 litrov brez varčevanja, olje 15w40 in antifriz, pa gre leta in leta...