Megan II GT 2009 1,6 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Aleedee

Megan II GT 2009 1,6 16v

Odgovor Napisal/-a Aleedee »

Klapa zdravo,

prejšnjo sredo sem nabavil rabljenega vendar na vzven odlično ohranjenega megana 2 grandtour, 1.6 16v. Nabavil sem ga pri večjem Renault trgovcu z rabljenimi vozili, imel je eno skrbno lastnico, ki ga je v isto hišo pridno vozila na servis, je vse štempljano in vpisano. Ampak vseeno avto ima nekaj težav.

Težavice, ki so se mi pojavile:
1) 4. dan po nakupu avto zjutraj ne vžge, slišalo se samo poskus štarterja, da obrne motor, kot bi nekdo ropotal s spenjačem za papir - je vžgal na kleme, nato sem aku še dodatno filal s polnilcem cca 4 ure; zdaj težko vžiga
2) zadnji dve štop lampi ne delata
3) avto od težave iz 1. točke naprej težje vžiga (topel ali hladen), po vžigu teče nestabilno oz. kot da bi se matral vzdrževati vrtljaje, luči utripajo in voha se bencin
4) ko v prostem teku pohodiš gas se poleg zvoka motorja sliši še rahlo sikajoč ali puhajoč zvok (auspuh?)
5) avtu se včasih po speljevanju v 2. prestavi v območju med 1200 -1500 RPM malo zatika, kot bi motor preskočil
6) avto med vožnjo, ko spustiš gas ali ga pohodiš precej nemarno cukne - prevoženih ima 155 kkm

Ker sem avto kupil pri pooblaščenem trgovcu, mi je dal 1 mesec garancije na strojelom. Akumulator mi je jasno, da je potrošna roba ampak vseeno je zaupanje v prodajalca precej omajano, ko ti akumulator crkne po 3-eh dneh. Sumljiv mi je bil že brezibno očiščen motorni prostor.

Ali je možno da je večina težav zgoraj povezanih s slabim akumulatorjem in ali je cukanje in težave z obrati in puhajočimi zvoki lahko posledica slabega nosilca motorja?

Hvala vsem za odgovore, jutri se grem pregovarjat h trgovcu...
Uporabniški avatar
saso24

Re: Megan II GT 2009 1,6 16v

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Marsikaj bosta rešila spodnji nosilec motorja in nov akumulator. Lahko da jim je avto tam stal in niso vzdrževali akumulatorja posledično je v odhodu. 1.6 16v ne rabi ne vem kakšen aku, 50,55ah bo čez glavo in niso dragi. Tud pri nam smo vzeli 2007 megana in sem imel kar nekaj dela da sem ga spravil v stanje :lol:
Aleedee

Da dam epilog: težave so bile odpravljene, cukanje je bilo posledica fuč svečke, elektrika pa je nagajala zaradi slabega akumulatorja. Hvala Saso24 z odgovor! Nosilec motorja pa me še vedno malo tisci, ker avto malo cukne ko pohodim oz. spustim gas.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Kaj je to zaen avto megane 2 GT, lahko sliko?

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

zakumi napisal/-a:Kaj je to zaen avto megane 2 GT, lahko sliko?

GT kot grandtour
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

A ha, torej ni GT. [emoji3]

Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Aleedee

Grandtour ja. Tak kot v Sašotovem podpisu, edino RS odbijača in teh lepih felg nimam. :)
Aleedee

Začetne težave smo odpravili, menjal sem tudi lamba sondo in zdaj avta dela kar lepo, tudi poraba je drastično padla z 8.5 na 7.5 litra.

Imam pa 3 manjše težavice, o katerih bi vas rad vprašal.
1. avto po jutranjem vžigu ob speljevanju zelo čudno trese, kot da bi sklopka preskakovala. Dokaj kmalu, že 3 ali 4 semaforje pozneje tega cukanja ni več.

2. Ob vklopu klime motor spremeni zvok in dobi tak rahlo metalen, tuleč zvok. Motor izgubi tudi kar nekaj moči, se mi zdi da preveč glede na 110 konjev.

3. V predalih voznikovih vrat sem zadnjič opazil neke 3 čajne žličke vode, imajo kako napako?

Hvala vsem za odgovore.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Aleedee napisal/-a:Začetne težave smo odpravili, menjal sem tudi lamba sondo in zdaj avta dela kar lepo, tudi poraba je drastično padla z 8.5 na 7.5 litra.

Imam pa 3 manjše težavice, o katerih bi vas rad vprašal.
1. avto po jutranjem vžigu ob speljevanju zelo čudno trese, kot da bi sklopka preskakovala. Dokaj kmalu, že 3 ali 4 semaforje pozneje tega cukanja ni več.

2. Ob vklopu klime motor spremeni zvok in dobi tak rahlo metalen, tuleč zvok. Motor izgubi tudi kar nekaj moči, se mi zdi da preveč glede na 110 konjev.

3. V predalih voznikovih vrat sem zadnjič opazil neke 3 čajne žličke vode, imajo kako napako?

Hvala vsem za odgovore.
Trese v smislu kot, da trokira? Lahko so vžigalne tuljave (pogosta napaka). Glede klime vprašanje v kakšnem stanju je kompresor in jermenica. Glede vode pa je verjetno problem v foliji pod vratno tapeto.
RenaultSport
Aleedee

Spula hvala. Kje in katere tuljave se splača nabavit? Renault ima verjetno drazje originale? Imam sicer Renaultovega mehanika prijatelja ki mi bo to verjetno menjal.
Uporabniški avatar
mohimm

Odgovor Napisal/-a mohimm »

Sam sem kupil najcenejše polcar-jeve in delujejo OK. Bi morale biti res ekstremne razmere da bi verjetno občutil razliko med tuljavami. Nekateri priporočajo da menjaš v paru tako kot so zvezane.
Odgovori