Clio 2, poka med vožnjo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
marmel

Clio 2, poka med vožnjo

Odgovor Napisal/-a marmel »

Pri R. Clio 1.2, letnik 2000 mi nekaj poka spredaj. Pokanje je čutiti na volanu med vožnjo, ampak ne glede na to ali zavijam ali pa samo peljem naravnost. Tudi pri obračanju volana na mestu nič ne poka. Poka le med vožnjo. Prav tako nisem zaznal, da bi bilo pokanje povezano z zaviranjem ali pospeševanjem. Se mi zdi da čisto naključno vsake toliko poka (kot rečeno pa pokanje čutim tudi na volanu),

Pregledal sem podvozje spredaj, vendar nisem opazil nič posebnega. Kaj bi še lahko pogledal?
Uporabniški avatar
bliki

Re: Clio 2, poka med vožnjo

Odgovor Napisal/-a bliki »

Če zanihaš volan levo-desno (na hitro) kaj poka? volanski končnik
Poka na luknjah, makedamu...? mogoče končnik stabilizatorja. Zračnost težje zaznaš, ko je avto dvignjen. (v tem primeru ponavadi ne čutiš na volanu)
roke, "kugla", vzmet, amortizer
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Clio 2, poka med vožnjo

Odgovor Napisal/-a Spula »

marmel napisal/-a:Pri R. Clio 1.2, letnik 2000 mi nekaj poka spredaj. Pokanje je čutiti na volanu med vožnjo, ampak ne glede na to ali zavijam ali pa samo peljem naravnost. Tudi pri obračanju volana na mestu nič ne poka. Poka le med vožnjo. Prav tako nisem zaznal, da bi bilo pokanje povezano z zaviranjem ali pospeševanjem. Se mi zdi da čisto naključno vsake toliko poka (kot rečeno pa pokanje čutim tudi na volanu),

Pregledal sem podvozje spredaj, vendar nisem opazil nič posebnega. Kaj bi še lahko pogledal?
Zapeljite se do mehanika. Končniki, stabilizatorja, vzmeti,...
RenaultSport
Odgovori