Akumulatorska črpalka za pomoč pri menjavi olja
Akumulatorska črpalka za pomoč pri menjavi olja
Spoštovani,
V eni trgovini KAJTIMAR sem videl akumulatorsko pumpo za olje znamke NIMAVSAK (za menjavo olja pri avtomobilu). Stane 15eur. Zdi se mi v redu »stvar« in sem jo enkrat že prinesel do blagajne. A več ljudi mi je reklo, da je pomembno, da se olje spušča spodaj, ker odteče vsa svinjarija (opilki ipd.).
Vem pa, da celo nekateri mehaniki menjajo olje s pomočjo črpalke.
Pumpa me zanima, ker nimam kanala in imam pri menjavi vedno veliko svinjarijo.
Je za kupiti? Izkušnje?
Hvala in dob'r dan, Jože
V eni trgovini KAJTIMAR sem videl akumulatorsko pumpo za olje znamke NIMAVSAK (za menjavo olja pri avtomobilu). Stane 15eur. Zdi se mi v redu »stvar« in sem jo enkrat že prinesel do blagajne. A več ljudi mi je reklo, da je pomembno, da se olje spušča spodaj, ker odteče vsa svinjarija (opilki ipd.).
Vem pa, da celo nekateri mehaniki menjajo olje s pomočjo črpalke.
Pumpa me zanima, ker nimam kanala in imam pri menjavi vedno veliko svinjarijo.
Je za kupiti? Izkušnje?
Hvala in dob'r dan, Jože
Re: Akumulatorska črpalka za pomoč pri menjavi olja
In iz kje bi ti ta olje pumpal?
Renault 5 GT Turbo l.88
Renault Safrane 3.0 V6 24V l.00
Ne priporočam saj ne gredo vse usedline ven. Zadeva je bolj za izčrpavanje preveč nalitega olja ali za modele avtov kateri nimajo čepa za izpust.
RenaultSport
Spula:
kateri model avta nima čepa za izpust?
Zakaj ga nima?
Ali veš, da ne gredo vse usedline ven, ki bi morale iti, ali se ti samo tako zdi?
Odvisno je - verjetno - od notranje oblike "karterja" kamor pride cevka. Kakšna je tam oblika?
Glede na to, da tudi tam kjer je filter, vedno ostaja nekaj olja, je morda
tole z usedlinami samo neko "prepričanje".
So v premešanem toplem olju sploh usedline?
V navodilih piše, da je po uporabi črpalko potrebno splakniti s čistim oljem ali dizlom!
Prosim za razumevanje in pridne odgovore na ...?... "tečna" vprašanja!
Morda bi bila prava stvar: spodnji izpust pri npr. vsaki četrti menjavi?
Zakaj ga nima?
Ali veš, da ne gredo vse usedline ven, ki bi morale iti, ali se ti samo tako zdi?
Odvisno je - verjetno - od notranje oblike "karterja" kamor pride cevka. Kakšna je tam oblika?
V navodilih piše, da je po uporabi črpalko potrebno splakniti s čistim oljem ali dizlom!
naceloma lahko spumpas ven samo obvezno mora bit olje scrpan iz karterja. bi pa s to pumpo recimo lahko se bolj temeljito scrpal olje ven kakor pa preko cepa za izpust.
Ponavadi so navoji za cepe vedno malo visji kot dno karterja in negre vedno ves star olje ven.
Drgac ti pa svetujem.. kupi si 10l kanister za vodo ki je dokaj ploscat (v merkurju jih imajo). Na sredini izrezi luknjo in daj kanister pod avto. Tako lahko preko cepa spustis olje brez svinjarije.
Ponavadi so navoji za cepe vedno malo visji kot dno karterja in negre vedno ves star olje ven.
Drgac ti pa svetujem.. kupi si 10l kanister za vodo ki je dokaj ploscat (v merkurju jih imajo). Na sredini izrezi luknjo in daj kanister pod avto. Tako lahko preko cepa spustis olje brez svinjarije.
Renault 5 GT Turbo l.88
jozekuch napisal/-a:Spula:
Zakaj ga nima?
Starejši Smart fortwo ga nima. Ima pa filter čisto na "tleh". V vsakem motorju so usedline in nikoli ne gredo vse ven. S črpanjem ne prideš pri vsakem avtu do dna in s tem lahko nekaj ostane notri. Osebno bi vedno spustil olje tam kjer je namenjeno
RenaultSport
zanimiv koncept, če še koga dolgočasi konvencionalno spuščanje olja iz motorja, lahko avto obrne na streho in olje izteče skozi čep za dolivanje, sem enkrat poiskusil ta način pa deluje, samo je precej dolgotrajen postopek, samo izlivanje ne toliko, kot potem delo kleparja
kaj bo naslednja ideja, kako natočiti vitrex skozi izpuh, napumpati gume skozi anteno....?

kaj bo naslednja ideja, kako natočiti vitrex skozi izpuh, napumpati gume skozi anteno....?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
A ni bilo tako, da tisti stari Smarti nimajo čepa, ker ob servisnem intervalu nisi menjal olje, si zamenjal kar cel motor.Spula napisal/-a: Starejši Smart fortwo ga nima. Ima pa filter čisto na "tleh".