Pokanje podvozja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
clio1200

Pokanje podvozja

Odgovor Napisal/-a clio1200 »

Zdravo, gre se za clio 2 ph1 1.2, brez servovolana.
Če se mogoče kdo spomni stare teme, še vedno nisem v celoti odpravil pokanja v podvozju,
Povzetek:
Menjal sem puše stabilizatorja (notranje in zunanje),
Oba prednja blažilca in njegova ležaja (vzmeti lepo sedita),
desno polgred (odpravil pokanje pri speljevanju in menjavanju),
Desni notranji končnik (zunanja dva in levi notranji sta brez zračnosti),

Ostaja pa pokanje pri zaviranju, ko grem z desnim prednjim kolesom preko lukenj in pri vrtenju volana pri nizkih hitrostih (npr. iz parkirišča) -takrat običajno malo zmelje (enih 5x zaporedoma nežno poči).
Pokanje 100% prihaja od spredaj desno in je vedno pogostejše in glasnejše.
Kot pravim končniki so brez zračnosti, tudi kugle na vilicah, puše na vilicah, nosilci motorja. Vglavnem nikjer ni za čutit nobene zračnosti.
Edino opazil sem, da ko imam avto na dvigalki, ko obračam kolesi (levo-desno) se po tiho sliši "mletje", sem probal snet končnik in obračati kolo in se to "mletje" ni slišalo.
Po neki logiki ima zračnost (se ne čuti) zobata letev, bi pa rad slišal še vaše mnenje, preden jo kupim in menjam?
Hvala, lp!
Je pa zanimivo, da ko sem menjal polgred mi 5km niti enkrat ni počlo, potem pa kar naenkrat spet (sem preveril, da je zategnjena).
Uporabniški avatar
clio1200

Re: Pokanje podvozja

Odgovor Napisal/-a clio1200 »

Problem rešen. Vijak na notranji puši na vilici je bil odtegnjen. Tisti, ki je menjaval vilico preden sem kupil avto očitno ni bil preveč kvalificiran hehe.
Odgovori