Clio 3 RS200 par vprašanj.

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
bosty1337

Clio 3 RS200 par vprašanj.

Odgovor Napisal/-a bosty1337 »

Lepo pozdravljeni! Sem novi na forumu tako da če podobna tema obstaja naj se tole briše.

Pred kratkim sem kupil Clio 3 RS200. Avto je letnik 2009, ima 68000km,potrjeno servisno in je v top kondiciji. Ker sem novi lastnik Renaulta (prešaltal iz bavarca :mrgreen:) me zanima če ima avto kake posebnosti na katere se mora paziti oz. če ima avto kake znane hibe ? Preventivno sem tudi takoj menjal olje ELF Evolution 900 SXR 5W-40W ter oljni filter. Ali priporočate drugo olje?

Imam pa tudi eno težavo s temperaturnim senzorjem ki skače gor in dol. Kakor sem opazil da ko avto stoji namiru prižgan, pride kazalec do tretje črtice kar naj bi blo optimalno(včasih se tudi med mirovanjem prižge ventilator motorja),med vožnjo pa pade pod drugo črtico. Kar se mi vse skupaj zdi čudno glede na to da je že 1 teden tudi ćez dan minus temperatura. Ali je to normalno ali je mogoče kaka napaka na termostatu ?

Pa še nekaj,avto ima navigacijo ki je vezana na avtoradio ki bi ga zamenjal. Se da aftermarket radio zvezati nazaj na navi,ali pač nebo delalo?

Hvala lepa za odgovore! LP!
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Re: Clio 3 RS200 par vprašanj.

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Termostat je tipična hiba teh avtov, če ti dela probleme, torej da se ne segreje, ga menjaj. Strošek ni velik, se bo pa avto bistveno bolje obnašal, ker zdaj ko "kao" ni segret, ti večino časa dela v mapi za hladni vžig, torej je tudi poraba malo večja.

Sčasoma ti zna tudi menjalnik delat kakšne probleme, ampak tudi to se da rešit za dokaj ugoden denar. Večinoma so problem sinhroni 2, 3, 4 prestave, ponavadi 3.

Če ti avto ful cuka prvih nekaj 100m zdaj ko je mrzlo, potem zasilikoniraj MAP senzor. Ne odpravi čist tega problema ampak vožnja ob mrazu je bistveno boljša in avto ne poskakuje več tolk. Remap to zadevo odpravi popolnoma.

Jaz sem v ta motor točil mobil 5w50 ker sem dosti hodil po trackdayih in na sploh nima nič škodit takšna viskoza.

Preventivno menjaj še zavorno olje z kakšnim malo boljšim, da se ti kdaj ne pregreje, v kolikor imaš notri še serijskega.

Ena taka hiba so tut sprednji top-mounti torej zgornje gume pri amortizerjih, te se namreč zluftajo in potem ti poka ko se pelješ čez luknje. Zamenjaš in imaš mir nadaljnih 60-80.000 km
Prav tako t.i. "torque-mount", nosilec motorja, ki ga špona v smeri naprej-nazaj. Tudi ta se zlufta in potem ti tut poka ko pospešuješ ali zaviraš. To ponavadi menjaš na 30-50.000km odvisno od vožnje. Niso dragi, zamenjaš ga v par minutah sam doma.

No pa srečno vožnjo :)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
bosty1337

Aha hvala torej menjam termostat čimprej. Z menjalnikom načeloma ni problema edino kadar je mrzu gre res težko v prestav,ko je ogret ni panike. Mogoče bi mogu res preventivno še olje zamenjat v menjalniku. Mogoče poznaš kakšnega dobrega majstra za RSe, okolica LJ ?
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Jaka - Enigma Motorsport v Šiški, kontaktiraj ga kar preko našega foruma http://www.renault-klub.si/forum/member ... ile&u=1685" onclick="window.open(this.href);return false; da jaz ne objavljam tukaj javno telefonske ;)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
bosty1337

Super hvala!