Megane 3 CC streha

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
renaultrula

Megane 3 CC streha

Odgovor Napisal/-a renaultrula »

Zdravo, moj Megane je nekaj casa bil neuporabljan pretirano in danes sem ga zalaufal in se malo peljal. Kot ponavadi pri zagonu, sem streho odprl, je slo brez problema, pri zapiranju pa se je zgornji del strehe ustavil ene 15 od zaprtja. Nato sem postopoma pritiskal tipko in zaprla se je streha. Nato sem poskusil delna zapiranja in je slo tudi cez to tocko zapreti tako da ocitno ni neke mehanske tezave. Zdaj po nekaj zapiranjih in odpiranjih (zunaj je minus 2), pa se ne zacne postopek odpiranja, ampak napise Roof, Check Handbook. Sumim, da je problem v pritisku hidravlike in nizkih temperaturah, je to mozno? Do zdaj, avto je star pet let, nisem pri vzdrzevanju nikoli nic kontroliral strehe niti na Renaultu niso nic.

Prosim za informacijo, kaj si mojstri mislite o tem ter ali kdo pozna kaksnega mojstra za te strehe? Avto imam namen imeti dolgo in rad bi, da vse stima. Aja, na Renault servisu sem dobil obcutek, da nekega strokovnjaka za to ravno nimajo, ko sem jih kdaj kaj spraseval :)

Hvala vnaprej, Matej
Uporabniški avatar
some1

Re: Megane 3 CC streha

Odgovor Napisal/-a some1 »

Sicer ni enaka stvar vendar se mi je ista zadeva zgodila pri strešnem oknu - panoramska streha. okno se je ustavilo pri zapiranju na 3/4 in tam obstalo. Nato sem po knjigi navodil naštudiral kombinacijo tipk, da se je okno prisilno zaprlo ( po korakih ). Zatem ga nisem mogel več odpreti. Po menjavi akumulatorja čez par mesecev je čudežno spet začel delati :)
Megane Grandtour GT-line 1.5dci 110KM

A4 1.9tdi Q. ( 131ps) B6

Megane Coupe 2.0 IDE ph2
Uporabniški avatar
renaultrula

Re: Megane 3 CC streha

Odgovor Napisal/-a renaultrula »

Zdravo,

kasneje se je otoplilo in sem spet sprobal streho, tokrat pa je funkcioniralo kot se šika :)
Očitno je povezano z nižjimi temperaturami, bom videl spomladi oz. poleti, če ne, bomo pa iskali mojstra.

Še vedno me zanima: kakšen dober Renault mojster v 02 regiji (Maribor, Murska Sobota, kjerkoli vmes), ki ga priporočate? Važno mi je, da človek ve, kaj dela, saj sem bil nekajkrat razočaran z uradnimi servisi ... pa tudi avto je 6 let star ...

Hvala, LP!
Odgovori