Izkušnje z 10W60 oljem

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
Houly
Moderator
Kraj: Tržič

Izkušnje z 10W60 oljem

Odgovor Napisal/-a Houly »

Pozdrav.

Zanima me, če je kdo od vas že imel izkušnje s spodaj navedenim oljem:

https://www.euroton.si/avtodeli/liqui-m ... 52003.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Re: Izkušnje z 10W60 oljem

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Kam bi ti to točil?
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Gre se za clio RS 172. ˝znanec˝ s katerim sem se zgovarjal včeraj je to olje prehvalil do onemoglosti češ, da ga iima on za isto vozilo in je ˝majka˝. Zato me zanima če je kdo od vas že to imel. Da se nebo za brezveze denarja metalo. Se pa avto ne špara..
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
david rs

Odgovor Napisal/-a david rs »

Za Clia RS 1X2 je primerena viskoza olja 5-40W zdej al je to Motul, Bardahl, Elf, Total, Aral.... je pa od tvoje denarnice odvisno :D na embalaži poišči RN0700 ali še boljše RN0710

10-60W pa pusti za turbo bencinarje....
Uporabniški avatar
Drmo

10W60 pri tako nizkih temperaturah je praktično med. Res želiš to imeti notri, ko boš vsak dan zjutraj avto vžgal pri -5°C ali še nižjih temperaturah?
Če je razlog za menjavo na tako gosto olje to, da ti motor pije olje, potem raje naredi uslugo avtu in porihtaj da ti ga ne bo več pil. S tem oljem boš na srednji rok vse samo še poslabšal, ker pri teh nizkih temperaturah ni prave mazalnosti.

Mal za primerjavo:
https://www.youtube.com/watch?v=Wfcoij_LnUs" onclick="window.open(this.href);return false;

pa še malo ekstrema pri -30°C
https://www.youtube.com/watch?v=Q7yuDJUcJ74" onclick="window.open(this.href);return false;
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Avto mi ne pije olja :D Je u piko avto :D Gre se zato, da je samo kolega priporočil navedeno olje. Češ, da mu avto bolje lavfa. Zato sprašujem, če ima gdo izkušnje s temu :D Torej mi priporočaš 5w-50?
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Houly napisal/-a:Avto mi ne pije olja :D Je u piko avto :D Gre se zato, da je samo kolega priporočil navedeno olje. Češ, da mu avto bolje lavfa. Zato sprašujem, če ima gdo izkušnje s temu :D Torej mi priporočaš 5w-50?
Če ti ne pije do sedaj uporabljenega olja pusti tako kot je ne eksperimentiraj
Uporabniški avatar
Drmo

Houly napisal/-a:Avto mi ne pije olja :D Je u piko avto :D Gre se zato, da je samo kolega priporočil navedeno olje. Češ, da mu avto bolje lavfa. Zato sprašujem, če ima gdo izkušnje s temu :D Torej mi priporočaš 5w-50?
Živjo,

Ne, jaz priporočam 5W-40. Več ne rabiš, če ne gre za nek endurance dirkalnik.
Enigma motorsport
Odgovori