voda v predalih za prvimi sedeži

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
voda

voda v predalih za prvimi sedeži

Odgovor Napisal/-a voda »

Senic star 15 mesecev, prvič na popravilu pred 5 meseci, zaradi premočenih tepihov v predalih v tleh za prvimi sedeži- za voznikovim in sopotnikovim. Prvič na servisu očistijo neke cevke za odvajanje vode na sprednji šipi. zdaj avto že sedem dni na servisu zaradi iste napake. Predalčki še vedno mokri, poleg tega pa v avtu že močno smrdi po plesni. Na servisu ne najdejo napake in ga bodo zadržali še 4 dni-upam. Ali je mogoče že kdo imel enako ali pa vsaj podobno izkušnjo? Kakšna rešitev, predlog?! :cry:
Uporabniški avatar
Megane2005

Re: voda v predalih za prvimi sedeži

Odgovor Napisal/-a Megane2005 »

Mislm da je problem že v sami zasnovi tiste plastike okrog brisalcev.Moj Ex-Megane 2 je imel iste težave na vseh omenjenih mestih že od nakupa do prodaje.
Uporabniški avatar
kremenko123

Odgovor Napisal/-a kremenko123 »

Uff ,a pri novih tudi. Pa kaj jim v PETNAJSTIH letih ni uspelo spremenit zasnove odduškov. Ko sem se pogovarjal z mehanikom iz RSL mi je razložil, da so pri njih iz avta odstranili vse talne obloge , ter avto dali v peč , da se je posušil. Ker s samim zračenjem avta mislim, da ne bo nekega efekta.
Uporabniški avatar
mardy

Odgovor Napisal/-a mardy »

voda, tukaj si preberi moje "doživljanje poplav" v Sceniku 2: http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 6&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;

Nevem kako ima to rešeno Scenic 3, ampak pri moji 2-ki je bila težava v dranaži spredaj pod brisalci levo in desno, in ko se je "bazen" pod brisalci napolnil, je teklo skozi prezračevalni kanal v celotno kabino pod nogami.

Slednje so očistili, in zdaj je mir, tudi ventilčka na koncu dranažnih cevi so odstranili, da ima voda in nesnaga prosto pot. Osnovna težava je, da je dranažna odprtina velika komaj kaj za kovanec 2€, in se vse zašopa.

Na servisu jim svetuj - če sami ne bodo pogruntali, da morajo celotno notranjost odstraniti, vso izolacijo na tleh in vse skupaj temeljito presušiti! Pri meni so naredili tako, da ko ni bilo v avtu nič, so avto polivali iz vseh mogočih kotov. K sreči ni nikjer zamakalo več. Če na servisu ne bodo za to, polji k popoldancu.

Sušenje na soncu, tako doma, ne bo imelo nobenega učinka, niti notranje kroženje klime ki posrka vlago. Verjemi mi, sem ga 4 dni sušil na konstantnem soncu, in je kljub temu bilo vse še mokro. Izolacijo zadaj pa sem moral zaradi vonja zamenjati za peno enako 3cm debeline, kupil v Bauhausu.

Upam da vam uspe rešiti to zelo nadležno težavo, jaz sem bil totalno obupan na avtomobilom.
Odgovori