Prodati pokvarjen avto, ga popraviti ali prodajati po delih?

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
misticizem

Prodati pokvarjen avto, ga popraviti ali prodajati po delih?

Odgovor Napisal/-a misticizem »

Pozdravljeni. Z ženo imava majhne otroke in zato sva pred dvema letoma kupila rabljenega Renault Scenica, letnik 2004 1.5 dci. Zelo se nama je dopadel, saj je imel vso možno opremo, od potovalnega računalnika, avtomatsko klimo, do vgrajene navigacije, strešnega panoramskega okna, tempomata...v glavnem, ni da ni za tisti čas. Po pol leta se nama je pokvarila turbina, in za njeno obnovo sva plačala 1000 €. Sedaj nama je "šel" motor. In sicer naj bi bilo fuč tesnilo motorja, zato je voda za ohlajevanje motorja vdrla vanj, in uničila dize. Vsaj tako domnevajo na renaultovem servisu, kjer so mi prijazno svetovali, naj kupiva rabljen motor, saj da ga najdeš že za malo nad 300 eur. Ker enostavno popravilo bi stalo od 500 do 1500 eur, saj je gotovo še velikod rugega šlo, ne le diza in da se ga ne splača niti odpirat in gledat. Najcenejši motor sem našel za 700 eur, tako da je to le pobožna želja, da ga najdem za 300 eur. In sedaj vas vprašam, kaj bi vi naredili na mojem mestu? Zares sem že zafrustriran s tem avtomobilom, saj je to v dobrem letu že drugo ogromno popravilo. Naj prodam avto z pokvarjenim motorjem in zanj iztržim, 500-700 eur, naj ga prodajam po delih in si zakompliciram življenje ali ga naj dam popravit in ga morda potem poskušat prodat za 2000 eur? Prosim, dajte mi kak pameten nasvet ker sva z ženo res obupana in ne veva kaj naj s to nepremično tono in pol železa, na kateri je seveda gor nalepljena tudi edina vinjeta pri hiši, tako da sva ta čas prisiljena z otroci "biti doma". Hvala, M
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Prodati pokvarjen avto, ga popraviti ali prodajati po de

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Najprej najdi eno lokalno avtomehanično delavnico, ki popravlja avtomobile in ni pooblaščen serviser kakšne znamke. Oni ti naj motor odprejo in povedo kaj bi bilo potrebno menjati ter koliko bi vse skupaj stalo. Če je spustilo smo tesnilo glave motorja potem se splača popraviti ta motor. Če je pa v okvari še kakšna visokotlačna črpalka, dize ter še kaj polomljeno v notranjosti pa bi jaz pogledal za drugim avtom, tega pa v takšnem stanju prodal. Boš najceneje prišel skozi.

Koliko pa ima avto prevoženih?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
jotko

Re: Prodati pokvarjen avto, ga popraviti ali prodajati po de

Odgovor Napisal/-a jotko »

v krškem imaš dva strokovnjaka za obnovo motorja,...
cena se giblje od 900€ naprej z velikim servisom! na vse pa dobiš garancijo in imaš potem praktično avto kot se spodobi.
Odgovori