Renault clio 1.8 16v okvara nujno

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
thorne

Renault clio 1.8 16v okvara nujno

Odgovor Napisal/-a thorne »

Lp.Imam en velik problem,ki ga enostavno ne znam odpraviti.Na avtomobilu je mogoče več stvari problematičnih glede te okvare.Namreč avto normalno vžge a gre samo do 3t obratov normalno nakar ga naprej vse do limitatorja zelo močno mori ter cuka motor.
Senzor pretoka zraka tpc je zelo problematičen ampak če ga nastavim po tovarniških parametrih avto še vedno ne deluje .
Zamenjana bumbina kabli svečke še vedno nič...senzor položaja gredi deluje ..Kje se skriva problem ???Upam da se kdo najde ter mi pomaga ker jaz sem namreč obupal :D

Na senzorju pretoka zraka so se mi enkrat odtrgale tri žice ..Takrat je avto deloval normalno ..Sedaj sem zamenjal že par senzorjev zakatere vem da delujejo .Spodaj navajam še parametre tega senzorja če kdo ve ali mogoče niso pravilni ,kar močno dvomim..

Rdeča-rumena 5.78 kohms
rdeča-zelena 2.01 kohms
rumena-zelena 4.27 kohms

Če ve kdo napako naj napiše pa dam za gajbo :DDD Lp.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Renault clio 1.8 16v okvara nujno

Odgovor Napisal/-a Fan »

Prvo kar mi pride na misel, ko berem post: "Je motor v fazi??"
Kakšen priklop na tester in na vožnjo ( spremljanje parametrov ) ne bi škodovalo.........
Bilo bi dobro, da se napiše od kje se tipka, mogoče ima kdo v vaši bližini Clip ali kaj spodobnega in bi bil pripravljen pomagati.

PS
Motor v okvari se nikoli ne sme na silo zavrteti v rdeče polje - možnost večjih/dražjih okvar ali uničenje motorja!!!!!!!!!
:(
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Ta motor nima senzorja pretoka zraka, senzor s tremi zicami (najbrz je rdece barve) je tps, po domace senzor lopute za gas. Nimam pojma kako in kje si nasel tovarniske podatke za senzor ce sploh ne ves kateri senzor to je in kaj pocne. Za nastavite/kalibracijo potrebujes renaultov xr25 tester.
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
sorum

Odgovor Napisal/-a sorum »

Shusuglao napisal/-a:Ta motor nima senzorja pretoka zraka, senzor s tremi zicami (najbrz je rdece barve) je tps, po domace senzor lopute za gas. Nimam pojma kako in kje si nasel tovarniske podatke za senzor ce sploh ne ves kateri senzor to je in kaj pocne. Za nastavite/kalibracijo potrebujes renaultov xr25 tester.
haha, tole so burleske :D kaj pa če je frgazar? :lol: haha(not)
po napisanem težko vedet zakaj se gre, nebi bilo pa odveč preveriti pumpo za bencin in cevke, konetkorje na injektorjih, itd...
Uporabniški avatar
thorne

Shusuglao napisal/-a:
Ta motor nima senzorja pretoka zraka, senzor s tremi zicami (najbrz je rdece barve) je tps, po domace senzor lopute za gas. Nimam pojma kako in kje si nasel tovarniske podatke za senzor ce sploh ne ves kateri senzor to je in kaj pocne. Za nastavite/kalibracijo potrebujes renaultov xr25 tester.

TPC senzor že loputa za gas spreminja pa pretok zraka ter bencina .
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

To je že res, ampak kar ti je šus želel povedat je to, da nimaš merilca pretoka zraka ampak se količina zraka izračunava v ECU-ju na podlagi podatkov iz TPS (Throttle Position Sensor) senzorja, MAP (Manifold Absolute Pressure) senzorja in IAT (Intake Air Temperature) senzorja. Edini senzor, ki se lahko nastavlja, oziroma njegova pozicija, je TPS senzor.

Če je napaka res povezana le z obrati motorja in ne s pozicijo lopute, potem bi jaz rekel da imaš nekaj narobe priklopljeno. Možno da si zamešal kable svečk na razdelilni kapi.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
thorne

Tps je tudi merilec PRETOKA in BENCINA .....v prvem kom. sem že navedel da je motor pred deformacijo senzorja tps deloval normalno..tako da ni kriva faza ter kabli itd...Lepo sem vprašal za inf...,ki sem jih tudi navedel v prvem vprašanju...Mogoče kdo ima izkušnje s tem pa mi pove oziroma odkrije napako
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

thorne napisal/-a:Tps je tudi merilec PRETOKA in BENCINA .....
ne pa ni
ne vem a se zajebavaš ali si res trd kot macola, a avtih nimaš pojma, ne odpiraj več haube, pelji k nekomu, ki ve kaj dela
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

thorne napisal/-a:Tps je tudi merilec PRETOKA in BENCINA .....v prvem kom. sem že navedel da je motor pred deformacijo senzorja tps deloval normalno..tako da ni kriva faza ter kabli itd...Lepo sem vprašal za inf...,ki sem jih tudi navedel v prvem vprašanju...Mogoče kdo ima izkušnje s tem pa mi pove oziroma odkrije napako
TPS meri samo in zgolj kot lopute. Od kje ti ostale ideje ne vem, ampak glede na napisano je napaka drugje.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
sorum

Odgovor Napisal/-a sorum »

če boš poslušal vaške mizarje ki imajo popoldan mehanično delavnico pod kozolcem in ostale teoretike, avto še dolgo nebo delal :lol: lahko da je termostat haha...

preveri pumpo za bencin, najbrž ni dovolj pritiska goriva če začne trokirat med 3000 in 5000 rpm (porozne cevi, slaba masa,...) to je spodaj v rezervarju, ne pod sedežem :D pol boš pa videl kako in kaj
Odgovori