Motorno olje 1,9dci (Megane)

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
mmarko

Motorno olje 1,9dci (Megane)

Odgovor Napisal/-a mmarko »

Sem dokaj nov na forumu. Lastim si Megane 3 Grandtour 2009 letnik 1,9dci.
Ob rednem servisu mi je nekje po 2 mescih zagorela lučka za olje (potrebno dolit). Prebral sem da to ni nič dramatičnega, da pač se lahko pojavi ker ne pride vse olje v mašino itd... Lučka se mi pojavi zgolj ko je avto parkiran pod naklonom. Ko je na ravnem tega ni :). Je to normalno tudi ob normalnem nivoju olja?
Vem da je najbolj priporočljivoo olje ELF 5W30 ali 5W40. Po podatkih mi je serviser nalil 5W30. Vendar ne vem katerega proizvajalca. Je pa tudi neka fora glede na to ali je sintetično, polsintetično itd. Prebral sem en forum kjer pravijo da ni vredu mešat, ampak ali to dejansko lahko tako zelo vpliva? UPam da ne paničarim po nepotrebnem :).

drugače pa vem da bi moral zahtevat, da mi pokaže katero olje (saj mi ga je pa sem pozabil :)) oz. je najbolje da prinesem svoje olje... ampak šola za nasledenjič :). Hvala vsem za odgovore :)
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Re: Motorno olje 1,9dci (Megane)

Odgovor Napisal/-a R5 »

Najprej preveri nivo olja,ko avto stoji na ravnem vsaj par minut v mirovanju.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Če imaš dpf filter v avtu, potem gre notri Elf Solaris 5W30, oziroma njemu enaki.

http://www.motornaolja.com/produkt/elf- ... dpf-5w-30/" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
mmarko

Re: Motorno olje 1,9dci (Megane) - barvanje čeljusti diskov

Nivo olja sem izmeril zjutraj ko je avto stal. Bilo ga je točno na polovici... tak da predvidevam da ne rabim nalivat. Ampak še vedno me moti dejstvo da malo stoji na klancu pa se izpiše to opozorilo. Je pri vseh tako?
P.S: Ali je kdo se lotil barvanja čeljusti diskov? Sem iskal po forumu pa ne najdem (razen na ostalih), ampak me zanima še vaše mnenje in kako se najbolj pametno lotit. Če ima mogoče kdo DIY postopek :).
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

To ti je dokaz, da ti masina troši olje in ga čim prej doziraj, da neboš imeli večjih težav.

Poslano z mojega OnePlus 2
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

To je dokaz,da ti mašina troši olje??Jst tega nebi rekel.Koliko km.je bilo narejenih v teh 2.mesecih?Mogoče ga je bilo že v štartu premalo nalitega?!
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Ho ho, dva meseca in manjka pol olja.

Poslano z mojega OnePlus 2
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Najprej si zapomni da ko se pripelješ domov pustiš avto 5minut da se olje steče in potem na ravni podlagi preverjaš količino olja. To bo realno stanje. Glede javljanja da je premalo olja je pa aLi preobčutljivo stikalo ali pa je v odhodu v večna lovišča. Npr.: pri meni je bilo olje na min Inn mi je izpisal da je ok. Tako da se ne zanašaj na to ampak kaj pokaže šipka
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

Včasih se je nalivalo olje na polovico med min. in max. Danes pa če ga ne naliješ do max. ti bo senzor javil,da ti majnka nekaj olja :wink:
In ja, v dveh mesecih nekateri prevozijo kar veliko km. tako da bi lahko zmankalo tudi kakšen deci ali dva olja :lol:
Uporabniški avatar
mmarko

To da mašina troši olje nikakor nemorem trditi, saj nisem preveril nivoja olja ko sem ga pripeljal iz servisa. Jaz sem predvideval, glede na to da se mi je vklopila opozorilna lučka na neravni podlagi in da moram doliti olje da je potem zelo na minimumu. Šipka je pokazala ok. Kolikor sem seznanjen je optimalka da je nekje na pol... bom pa zagotovo pozoren če mašina troši olje (predvidevam pa da ni v tem težava) :)
Drugače je bilo prevoženih v teh 2 mesecih 4000km...
Odgovori