Espace 2.0DCI - puščanje olja ?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
BrokenSoul

Espace 2.0DCI - puščanje olja ?

Odgovor Napisal/-a BrokenSoul »

Zdravo!

Septembra sem zaradi povečanje družine kupil rabljen Renault Espace 2.0DCI (127kw) MK IV Letnik 2007.

No v glavnem na tlakovcih se mi pojavljajo črni fleki, mislil sem da so od olja ampak začuda mi v motorju ne manjka nobenih tekočin, olje, hladilna, servo olje,... No vsaj katere sem lahko sam preveril.

Opažam pa da je na sprednjem hladilniku, kateri je viden čez branik na spodnjem (voznikovi strani) delu razvidno da je cel masten, in od samo na tem mestu je zmeraj flek, podložil sem že karton čez noč da sem se prepričal da še zmerja kaplja...

Zanima me ker tekočine so v avtu, zakaj ničesar ne manjka (oziroma kaj lahko toliko teče ven pa da nivo v posodah ne pade).

Slike v prilogi

Slika
Slika
Uporabniški avatar
saso24

Re: Espace 2.0DCI - puščanje olja ?

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Kaj pa je za en menjalnik gor? Avtomatik ali ročni?
Uporabniški avatar
saso24

Na spodnji sliki zgleda kot da okoli intercoolerja pušča to bi bil turbo zanič. Na zgornji pa kot da je okoli menjalnika, oprat in opazovat kje se bo nateklo nazaj. In to čimprej, menjalnik ne bo dolgo delal brez olja če je tukaj problem.
Uporabniški avatar
BrokenSoul

kar se menjalnika tiče je ročni 6 stopenjski.
Uporabniški avatar
saso24

Preverit je treba od kje pušča, najprej pranje potem pa naprej preden bo kakšen večji strošek
Uporabniški avatar
BrokenSoul

Bom danes vzel dol sprednje plastike, pa očistil spodnji del hladilnikov in spodaj menjalnik.
Sicer za turbo, avto stegne normalno, tako da mi je malo čudno vendar bom dal preverit.

Sicer bom v vsakem primeru dal tudi zamenjat olje v menjalniku, samo sem iskal malo po forumih in videl da je za vsak menjalnik drugo olje, in ne vem katerega sploh naj vzamem imam pa motor : M9R C7
Uporabniški avatar
saso24

Za olje menjalnika vzami original navodila je ponavadi napisano.

https://www.nielsencdg.co.uk/acatalog/E ... ml#SID=681" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Če avto normalno potegne potem verjetno ni problem v intercoolerju, ampak vseeno preveri kako je s cevjo od sesalnega kolektorja do intercoolerja.
Pri moji Laguni sem imel isto vse tako mastno ko mi je počila oz. napokala cev.
Drugače pa tako kot so svetovali že drugi, stvar z razmaščevalcem oprat in videt kje teče.
My opinion je da je problem kje tu pri intercoolerju koliko vidim s fotografij, olje deluje črno/motorno. V menjalniku pa ni običajno tako tudi po 100k km ;)
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
BrokenSoul

Evo malo bolj podrobne slike
Pred in po ciscenju

Nalozene so na one drive public folderju

Link : https://onedrive.live.com/redir?resid=7 ... lder%2cjpg

https://onedrive.live.com/redir?resid=7 ... lder%2cjpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
saso24

Tole vse nardi motorno olje ki ga porine turbina naprej. In nekaj olja sigurno zmankuje. Me prav zanima kakšen bi bil znotraj intercooler če ga snameš
Uporabniški avatar
BrokenSoul

Ok sem scistil zadevo. Zdaj pa po koliko casa cca bi se mastenje spet moralo pojavit ce se gre za intercooler? V ponedeljek grem na menjavo olja k mehaniku do takrat bi ze koralo bit kaj vidno vrjetno ane?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Pušča motorno olje in ne menjalnik. Najverjetneje prihaja od intercolerja jih je že več spustilo lahko pa je tudi na ceveh, ki pridejo nanj, včasih ga tudi "napihne" :D Mehanik bo videl od kje prihaja.
RenaultSport
Odgovori