Zavorne ploscice/ diski za LAG coupe 3.0 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
lagunacoupe

Zavorne ploscice/ diski za LAG coupe 3.0 dci

Odgovor Napisal/-a lagunacoupe »

Pozdravljeni,

Na laguni coupe 3.0 v6 dci moram zamenjati diske in zavorne ploscice. Mi priporocate original na servisu ali katero drugo znamko? Ce kaj drugega bi prosil za tocne modele/znamke ki jih priporocate glede na tezo in zmogljivost avta.

Hvala in lp
mitja
Laguna Coupe 3.0dci v6 (2011)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Zavorne ploscice/ diski za LAG coupe 3.0 dci

Odgovor Napisal/-a Fan »

Original ali Ate. Je pa vse odvisno od stila vožnje, če je nežna, bi lahko prišle v poštev tudi kakšne ploščice srednje kvalitete, ki so tudi cenejše.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Odgovor Napisal/-a Benjamin_S »

Zdravo

Sam sem ravno menjal na svoji 2.0 dci 150.
Dal sem original diske in ploščice. Glede na zagotovila najmanj problemov, ne cvili ne škripa in glede na ostalo cenovno bolj ugodno od ostalih. Original smo mi zdržali 210k. Diski, za ploščice pa ne vem, ampak jaz sem jih menjal prvič, avto sem pa dobil s 118k.

Lep pozdrav,

Benjamin_S
Uporabniški avatar
lagunacoupe

Zadnji diski so se OK, tako da rabim sprednje diske in komplet ploscic spredaj in zadaj. Dilema je sledeca:

1. Na pooblascenem pridejo originalni deli z montazo in popustom 406 eur.
2. ATE material dobim za 260 eur, vendar se nisem uspel pridobiti informacij koliko bi bila montaza? Sklepam 50-100?

Pri prvi varianti je garancija, pri drugi mislim da ne. Kaj bi vi naredili?

Hvala,
Mitja
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

lagunacoupe napisal/-a:Zadnji diski so se OK, tako da rabim sprednje diske in komplet ploscic spredaj in zadaj. Dilema je sledeca:

2. ATE material dobim za 260 eur, vendar se nisem uspel pridobiti informacij koliko bi bila montaza? Sklepam 50-100?

Hvala,
Mitja
Vsak pošten mehanik/servis, da garancijo na svoje delo, material.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Spula napisal/-a:
lagunacoupe napisal/-a:Zadnji diski so se OK, tako da rabim sprednje diske in komplet ploscic spredaj in zadaj. Dilema je sledeca:

Hvala,
Mitja
Vsak pošten mehanik/servis, da garancijo na svoje delo, material.
X2
lagunacoupe napisal/-a: 2. ATE material dobim za 260 eur, vendar se nisem uspel pridobiti informacij koliko bi bila montaza? Sklepam 50-100?
To je pa navita cena
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Odgovor Napisal/-a BigPoppaSLO »

Na rezervniavtodeli24.si dobiš ate sprednje diske, sprednje in zadnje ploščice za 203 eur + 10 eur poštnine.
Uporabniški avatar
lagunacoupe

Si preprican da je to prava cena za ta model avta? 260 je prek forumasa... Vse ostale trgovine so bile cez 300. Sklepam da ni garancije ce kupim tako in peljem nekam drugam zmontirat. Predvidevam da ce bo kaj skripalo potem da bo mehanik rekel da je kriv material ki sem ga prinesel in obratno. Nevem nimam izkusenj s tem ?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Na e-mail ( [email protected] ) mi pošljite vin številko, pa vam točno povem kakšen strošek je original ATE, je pa vsekakor manj, kot je bilo omenjeno.

Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

Kdo dela original Renault (da niso Motrio znamka!) diske in ploscice za Megana 3 in Laguno 3? Je kaksna razlika med ATE in Renault original?
Uporabniški avatar
MSrougeZX
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a MSrougeZX »

Meni se zdi za menjavo diskov in ploscic 50-100€ na neuradnem servisu dosti. Pa to naredi v 1 uri...pri nas je to max.30€
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (29000km)
Citroen C2 1.6 16v VTS 2008 (88000km)
Twingo 1.2 2001 (121000km)
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

No ja, ene dve pa res. Ob tem se pesta ščistijo do živega, namažejo/ščistijo zavorni batki in namažejo/ščistijo vodila cilindrov, po potrebi menjajo semeringi na vzvodu parkirne zavore.
Če je pa bilo mišljeno samo staro dol in novo gor, ja, potem pa se to lahko naredi v eni urci :D

Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Fan napisal/-a:No ja, ene dve pa res. Ob tem se pesta ščistijo do živega, namažejo/ščistijo zavorni batki in namažejo/ščistijo vodila cilindrov, po potrebi menjajo semeringi na vzvodu parkirne zavore.
Če je pa bilo mišljeno samo staro dol in novo gor, ja, potem pa se to lahko naredi v eni urci :D
x2.... Isto kot že ničkolikrat povedano zamenjati olje in filter ali pa narediti servis. Za nekatere je eno in isto, čeprav je razlika v ceni :D
RenaultSport
Odgovori