Laguna II 2.0T

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
pickov

Laguna II 2.0T

Odgovor Napisal/-a pickov »

Pozdravljeni.

Po spletu okoliščin sem postal lastnik renault lagune II 2005, 2.0T 125kw.
Imam pa dve vprasanji: parkrat se mi je prizgalo opozorilo check emission ampak se po parih sekundah ugasnilo. Svecke so bile zamenjane, cinšpule vse 4 in vse 4 vbrizgalne šobe.
Drugo vprasanje pa je povezano s podvozjem, ob manjsih luknjah je slisat nadlezen ropot, avto se lepo pelje, ga ne vlece v nobeno stran.
Hvala za odgovore. Lp
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Laguna II 2.0T

Odgovor Napisal/-a Fan »

V koliko imate možnost, bi bilo pametno priklopiti tester na vozilo in se pogleda zakaj se je prižigala opozorilna lučka. Kar se ropota tiče, na podvozju je prevelika zračnost, vozilo se dvigne in preveri: končnike ( zunanje, notranje, stabilizatorja........ ), ležaje amortizerjev in kroglični zglob. Nekaj od tega ropoče.
Več ali manj, vam to lahko naredi lokalni mehanik/mojster/popoldanec.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Za check emissions se je verjetno prižgala zaradi kake lambda sonde.. Vsaj sam imam take izkušnje.
Glede ropota pa je tako kje se pojavlja. Za sprednji del ti je že napisal uporabnik Fan, da preveri kake končnike, zglobe itd. Na zadnjem delu pa ti lahko ropotajo puše zadnjega mostu. Če jih boš zamenjeval jih menjaj z originali, kajti ponaredni držijo ravno 10kkm.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
Dark_T

Odgovor Napisal/-a Dark_T »

Meni je ropot v podvozju povzročala počena sprednja vzmet (Laguna III).
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Najprej preglej paličke stabilizatorja, ker so po 30€, nato se lotevajte menjave fedrov in ostale grozovite remonte.
Odgovori