Težko dobavljivi rezervni deli

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
TwingoLove

Težko dobavljivi rezervni deli

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Pozdravljeni!

Zanima me če je že kdo imel kakšno izkušnjo s težko dobavljivimi deli za svojega Renaulta, ki je bil uvožen naprimer iz francije. A se avti za druge trge dejansko tako razlikujejo?
Sam za svojo Laguno 1.9dci 74kw preprosto nisem dobil pravega zgloba, ki bi pasal na polos. Zato sem se odločil za nakup celotne polosi, ena je že prišla napačna, čakam na drugo. Mere ustrezajo, ne ustreza pa število zobkov.

Zanimajo me vaše izkušnje. Hvala in lep vikend!
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Re: Težko dobavljivi rezervni deli

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

MOČNO dvomim, da bi Laguna, kupljena v Sloveniji, imela drugačen zglob ali polosovino od uvožene. Če že bi bile razlike, bi bile samo v materialu, v sami obliki pa ne. To si naročil na uradnem servisu? Ja, včasih naročiš po št. šasije, pa pride povsem napačno. Nekaj jim ne štima očitno.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
TwingoLove

Dejansko sem tudi sam šokiran ampak že cel teden sem zato brez avta in počasi zgubljam živce. Zglobe sem naročil pri prodajalceh kot so bartog, adel, moto-trade, polos pa na renault servisu, katera me pride.. 250€.
Ok saj vseeno ampak dejansko kar je zanimivo in me vzpodbudilo k pisanju teme je to, da nikjer nisem dobil zgloba s 30 zobki, ko pa dejansko obstajajo samo z 32 in 35!
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Da ni ta tvoja laguna sestavljena iz večih avtov.Zakaj pa nedaš obnovit polosovine :?:
Uporabniški avatar
TwingoLove

Polos ki jo bom danes menjal je original. Ej veš da na to pa sploh nisem pomislil! :O
ok zdaj sem eno novo že naročil..
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Ja, res je. Za različne trge so različni deli, tako po kakovosti kakor tudi po obliki. Osebno sicer nimam teh problemov, večino nabavljam v Avstriji, kjer so jim te stvari bolj domače.
Ne, da se ne bi dalo nabaviti delov pri nas, problem je politika firm/dobaviteljev. Veliko delov se mora naročiti po 10 + kosov, za trgovino pa to lahko predstavlja problem kasnejše prodaje. Torej je bolj enostavno reči stranki, to je samo original.
Tudi sam zglob je lahko problem obnoviti.
Poznamo dve vrsti zglobov:
- kroglični / obnovijo ga pri FD in večini ostalih firm
- križni / obnovijo ga samo ( SLO ) v Fermi, pa še to ne vsakega, če ima colske mere ............. se je obnova končala.

Oba omenjena zgloba sta lepo zapakirana v ohišju, pri nas poznan kot homokinetični zglob
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Včasih je res treba biti pozoren... Meni so dvakrat zaj*bali zobati jermen pri Laguni 1.9, ker je zadnja serija s 120KM in ima že piezo šobe in 133 zob na jermenu, ne pa 132. Prvič niti sam nisem vedel tega, drugič sem bil pozoren in opozoril, potem pa sem celo v škatli z napisom 133 dobil 132 jermen. Še po računalniku je kazalo 132 zob, ampak jasno, ni štimalo... Dobro preveri!
Uporabniški avatar
kremenko123

Odgovor Napisal/-a kremenko123 »

Tole vse bolj diši po nesposobnih trgovcih, kot pa po ne dobavljivosti materiala.Včasih si je treba vzet kakšno minutko časa in dvakrat preverit preden izdaš robo.
Uporabniški avatar
TwingoLove

@Little_tortilia_boy
Za ta denar bi jaz dobil dve polosi, katero sem potem kupil.
Drugače pa ja.. mogoče je tudi krivda malo na nesposobnih trgovcih, kateri ne znajo prisluhnit kaj sploh iščeš...
Odgovori