megane veliki servis
megane veliki servis
Lp na koliko kilometrov je predpisana menjava jermena pri meganu 1.5dci 78kw?
Re: megane veliki servis
se pravi 160.000km kaj pa ojnični ležaji ker ne vem če so bili menjani bi jih menjal preventivno koliko bodo potem te zdržali (sedaj je na števcu 180.000).
Menjaj tudi to. Better safe than sorry. 
kje jih je najbolje menjati oz. koliko pride ojnični+delo?
Menja ti jih vsak mehanik. Priporočljivo je menjat ob malem servisu, ker gre karter dol in moraš itak menjat olje (če ga ne loviš). Ko sem se zanimal so bili ojnični cca. 80€ + nova dihtunga karterja in mali servis.... bi me prišlo cca. 200€ vse skup. Na takem motorju kot ga imaš ti. Sem ga pa prej prodal, tako da je menjal novi lastnik pri 150k km in je rekel da so bili že precej pri koncu...
Mogoce veste kje dobiti ojnične lezaje najcenje? Ali se jih da narociti iz tujine ebay ali kaj podobnega za manjso ceno kot so pri nas?
Saj se dobi tudi pri nas ponaredke za majhen denar pa opravljajo svoje delo.300M napisal/-a:Mogoce veste kje dobiti ojnične lezaje najcenje? Ali se jih da narociti iz tujine ebay ali kaj podobnega za manjso ceno kot so pri nas?
RenaultSport
Pa opravljajo svoje delo? Meni je mehanik svetoval naj dam originale, če že delam.
@cefizelj- na kolk si pa delal servise?
Ima kdo na 1.5dci-ju še prvi turbo. Torej neobnovljen. Ali pa vsaj menjan za novega?
Ima kdo na 1.5dci-ju še prvi turbo. Torej neobnovljen. Ali pa vsaj menjan za novega?
Jst bom servise delal na 12000km, motor je pa tko 2010 letnik tko da upam da so že kej zrihtal tistega leta s temi ojničnimi. Mislim
kot da bi imel kakšen športen visokoturažni motor 
Delajo že 130kkm, seveda je pa najbolje original. @saso24 ja cca. 240kkm pa je se prvi, brez kakšnega oglašanjaCefizelj napisal/-a:Pa opravljajo svoje delo? Meni je mehanik svetoval naj dam originale, če že delam.
RenaultSport