Clio Grandtour
-
litlleracer
- Kraj: il.bistrica
Clio Grandtour
Pozdravljeni
Zanimam se za nakup novega cliota grandtour z motorje TCe 90Km in Dynamique opremo.
Ima mogoče kdo kakšen tak avtomobilček oz kakšnega podobnega? Predvsem me zanima, kako se obnese motorček, poraba, prožnost....
Vsakršnakoli informacija oz nasvet je več kot dobrodošla
Hvala
Zanimam se za nakup novega cliota grandtour z motorje TCe 90Km in Dynamique opremo.
Ima mogoče kdo kakšen tak avtomobilček oz kakšnega podobnega? Predvsem me zanima, kako se obnese motorček, poraba, prožnost....
Vsakršnakoli informacija oz nasvet je več kot dobrodošla
Hvala
All glory is fleeting
- Sport Driver
Re: Clio Grandtour
Navadnen 0,9 Tce. Do 2500 obratov je bolj meh, potem pa v 2 in 3 kar lepo potegne. Malo bolj so problem kakšni avtocestni klanci, tam od Višnje Gore do Grosuplja, nekako malo zmanjka moči, če se vključiš v VG seveda, tako da ali voziš v 4 in je motor dokaj glasen ali pa daš lepo v 5 in se pelješ 110 km/h dokler se cesta ne zravna. Ko pa je enkrat ravnina pa ni noben problem priti do 150, tudi malo čez. Poraba po avtocesti je tam 6,5l če se voziš okoli 130, z občasnimi izleti do 150 km/h. Drugače imamo povprečje okoli 7l/100 km ker delamo večinoma kratke razdalje.
Ne naraste poraba preveč tudi če voziš malo hitreje, včeraj konstantno proti Krškem in nazaj po avtocesti sem vozil 150 km/h pa se je poraba povečala za 0,1l/100 km. Tudi pri 150 km/h je avto še vedno udoben, ni kakšnega majanja pa tudi hrupa v notranjosti ni moteče veliko.
To je to, če te zanima še kaj, vprašaj
Ne naraste poraba preveč tudi če voziš malo hitreje, včeraj konstantno proti Krškem in nazaj po avtocesti sem vozil 150 km/h pa se je poraba povečala za 0,1l/100 km. Tudi pri 150 km/h je avto še vedno udoben, ni kakšnega majanja pa tudi hrupa v notranjosti ni moteče veliko.
To je to, če te zanima še kaj, vprašaj
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 23&t=45434" onclick="window.open(this.href);return false;
Da, kaksen bolj strm in dolg jlanec ga zmatra drugace pa lepo potegne. Na avtocesti nisem bil z njim imam pa porabo 5,8-6,0 kar se mi ne zdi prehudo.
Dej no, nov avto pa nisi bil še AC, a si ga kupil za gledat. 
To se mora po tradiciji, babo v avto in gas na obalo.
To se mora po tradiciji, babo v avto in gas na obalo.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
hehe, vse bo
bo kmalu deležen ture po avtocesti 
Nič drugače kot navaden Clio 4 
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Edino kar je, da je grši. Moj okus, noben karavan mi ni lep.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
To je važno da si napisal, da je tebi grd ja. 
Čakej, govoriš o Clio 3 ali Clio 4?
Ce govorimo samo o prostornosti in velikosti samega avtomobila je 4 malenkost večji tako zunaj kot seveda tudi notr. Ima tudi vecji prtljaznik. Za mestno vožno je seveda odvisno od mašine. Razn če pač te sama velikost avta ovira pri vožnji in pač ''nemoreš'' pelat po mestu s karavanom pa imaš na voljo navadnega Clia. 
"When everything is coming your way, you're in the wrong lane."
ERGO
ERGO
A je še kak drug dci v Cliotu??
Bojda je ena verzija z VW 4.2 V8 TDI-jem..