Imam en problem, na Clio I (1.8 16V, ph.2, 1994) sem dal zadnje ABS senzorje od Clia II (172 ph.1, 2000) in mi gori lučka za ABS. Ko dam kontakt, se lučka čez par sekund normalno ugasne in se prižge šele ko prvič zabremzam, do takrat ne gori. ABS je prej deloval normalno, sumim da če bi bil slab senzor, bi napako javil takoj? Tudi prej naj bi senzorji in ABS delal normalno na RS-u.
Ker recimo spredaj sem že imel podoben problem, ko senzor ni zaznal obročka (podložene polosovine) in mi spredaj ni delal ABS, ampak ni gorela lučka, pa tudi zadaj je ABS delal. S pravo dolžino polosovin je bilo potem OK, ko sta bila senzor in obroček v isti liniji.
Iz tega sklepam, da ni problem v samem obročku (le-ta je ostal original, ker ima bolj na redko zobe kot pri Clio II) in senzorju, ampak mogoče v kompatibilnosti samih senzorjev oz. signala ki ga oddajajo. So pa pesta zamenjana L-D, torej se v bistvu kolo vrti v drugo stran glede na senzor kot se pri Clio II, ampak senzor itak samo šteje hitrost zobcev, smer ga ne zanima in je niti ne more določiti, je res?
Aja še to, spredaj so senzorji do Clio II in obročki od Clio I, pa dela vse normalno.
Se že vnaprej zahvaljujem za morebitne info in pomoč