Megane 3 poka spredaj pri kolesu in ga nosi v desno

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
kevaliz

Megane 3 poka spredaj pri kolesu in ga nosi v desno

Odgovor Napisal/-a kevaliz »

Zdravo,

Imam megana letnik 2013 in imam en čuden problem. Ko pospešim oz. ko speljujem ali pa v ovinkih pri nizkih hitrostih ( rondoji ) mi nekaj poka spredaj desno. Opazil sem tudi, da avto ne gre naravnost ko je volan na sredini, moram ga obrniti malo v levo. Še posebej je to opazno pri visokih hitrostih. Primer: vozim 130 po avtocesti, sem imel občutek da je avto nestabilen saj sem moral nenehno popravljati smer. Sem šel na renault servis, so vse pregledali ampak niso našli napake. Sem tudi naredil optiko, ki pa tudi ni rešila problema. Še vedno poka in avto nosi v desno. Imate mogoče kakšno idejo?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Megane 3 poka spredaj pri kolesu in ga nosi v desno

Odgovor Napisal/-a Spula »

kevaliz napisal/-a:Zdravo,

Imam megana letnik 2013 in imam en čuden problem. Ko pospešim oz. ko speljujem ali pa v ovinkih pri nizkih hitrostih ( rondoji ) mi nekaj poka spredaj desno. Opazil sem tudi, da avto ne gre naravnost ko je volan na sredini, moram ga obrniti malo v levo. Še posebej je to opazno pri visokih hitrostih. Primer: vozim 130 po avtocesti, sem imel občutek da je avto nestabilen saj sem moral nenehno popravljati smer. Sem šel na renault servis, so vse pregledali ampak niso našli napake. Sem tudi naredil optiko, ki pa tudi ni rešila problema. Še vedno poka in avto nosi v desno. Imate mogoče kakšno idejo?
Zračnost v podvozju ali gume in tudi optika ni ok, če je volan postrani.. Preko tipkovnice je težko ugotoviti zadevo je treba pregledati.
RenaultSport
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

zamenjaj servis :wink:
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kot so že predhodniki napisali: potrebno bo najprej menjati servis, ponovno opraviti pregled podvozja ( zračnosti, počena vzmet, amortizer, ležaj amortizerja................... ), ko se odpravi napaka ( menja/popravi ) je potrebno ponovno opraviti optiko vozila ( sedaj je opravljena zelooooooooo slabooooooooooo.....................).
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
teslam2
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a teslam2 »

a to se je kar samo od sebe pojavlo al si butnil v kak robnik ali kaj takega?
Uporabniški avatar
kevaliz

Ja verjetno bo treba menjat servis ker ni sans da ni kaj narobe. Optiko sem naredil 2x pri razlicnih servisih in to v zadnjih dveh mesecih pa ni nic boljse. Tudi udaril nisem nikamor. Kaksen mesec mi je nekaj pokalo, zadnji teden mi je pa zacelo avto zanasati se v desno kljub temu da mam nove gume. Sumim da bi bilo kaj z volanom narobe, da mogoce ni dobro kaj privito oz je luft. Je mozno?
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Če si član amzs-ja, pejdi k njim na brezplačni pregled podvozja.
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
kevaliz

a_sist napisal/-a:Če si član amzs-ja, pejdi k njim na brezplačni pregled podvozja.
Zal ne zivim vec v Sloveniji ampak v Franciji. Ampak nima veze, pregled bi moral biti zastonj pri Renaultu. Sem pa enega kolega vprašal pa mi je rekel da je mogoče stabilizator? Sem tudi malo bolje poslušal to pokanje pa se mi zdi da prihaja nekje pri amortizerjih. V vsakem primeru grem jutri na se en drugi servis dati pregledati avto.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

kevaliz napisal/-a:
a_sist napisal/-a:Če si član amzs-ja, pejdi k njim na brezplačni pregled podvozja.
Zal ne zivim vec v Sloveniji ampak v Franciji. Ampak nima veze, pregled bi moral biti zastonj pri Renaultu. Sem pa enega kolega vprašal pa mi je rekel da je mogoče stabilizator? Sem tudi malo bolje poslušal to pokanje pa se mi zdi da prihaja nekje pri amortizerjih. V vsakem primeru grem jutri na se en drugi servis dati pregledati avto.
Zaradi stabilizatorja ti avta ne zanaša in tudi optika se ne podre. Problem je v spodnji roki/zglobu na njej ali v volanskem končniku (notranji, zunanji) Lahko pa je tudi kaj z amortizerjem/vzmetjo.
RenaultSport
Odgovori