Zaganjač pri avtomatskem menjalniku in ročnem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
ip5504
Kraj: Vransko

Zaganjač pri avtomatskem menjalniku in ročnem

Odgovor Napisal/-a ip5504 »

Pozdravljeni!

Prosil bi za informacijo, ali se razlikuje zaganjač ali gre za avtomatski menjalnik ali pa ročni? Konkretni primer je za Scenic I Ph II 1.6 16V, letnik 2000. Imam avtomatika, in je zaganjač odpovedal in se ga menda ne da popraviti. Zdaj me prepričujejo da na avtomatika ne paše zaganjač od avta z ročnim menjalnikom. Sem bil že pri nekem prodajalcu, ki je imel 3 zaganjače in eden izmed njih bi naj 100% bil demontiran z avtomatika, ampak ne ve točno kateri, pa so bili vsi enaki. Nato najdem oglas kjer tip prodaja zaganjač ki naj bi pasal samo na avtomatika in nato preverim po tistih številkah in vidim da ga drugi prodaja z istimi oznakami z lagune 1.6 16V ampak ročnim menjalnikom.

P.S. Bil sem odsoten ko mi je mehanik sporočil novico in sem že na poti domov že iskal drugega, zato ne vem kako zgleda moj, da bi vedel ali bi kateri od tistih treh bil pravi.

Hvala!
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Zaganjač pri avtomatskem menjalniku in ročnem

Odgovor Napisal/-a Fan »

No ja, tudi vaš zaganjač se lahko obnovi.
Sicer ne vem ali je razlika v zaganjačih, vendar bi lahko bila, avtomatika ima malo drugačne pogoje vžiga ( elektronnika ), kot ročni menjalnik.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori