Clio 1997 - spustile kovinske zavorne cevi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
clioman

Clio 1997 - spustile kovinske zavorne cevi

Odgovor Napisal/-a clioman »

Na cliotu 1997 1.2 sta mi spustili hkrati obe kovinski zavorni cevi na sredini avta pod tisto plastično zaščito, ena cev precej, druga malo. Zavorna odtekla preden sem to plastiko dol dobil.

Kakšne so možnosti štukanja teh kovinskih cevi? Šlo bi na vsaki cevi po cca 1m nove cevi, da se pride do zdravega mesa. Če se štuka, je na odrezani kovinski cevi, ki ostane na avtu, možno narest konus za nov štukan spoj? Kako?
So še kakšne druge variante štukanja cevi?
Kakšne so izkušnje s štukanimi cevmi, zanesljivost?

lp
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Re: Clio 1997 - spustile kovinske zavorne cevi

Odgovor Napisal/-a R5 »

Potegni novo lajtungo in se boš vozil brez skrbi,je bol enostavno kot nekaj štukati in flikati pol ti pa žez mesec/dva pa malo naprej od spoja spusti pa je spet veselica :mad:
Uporabniški avatar
clioman

Saj ja, sem imel veselico, sem za pred tehničnega preverjal zavore, pedal pa naenkrat pade v prazno.

Kako pa gredo obstoječi spoji kaj narazen? Sem jih sicer že nekajkrat v zadnjih dneh našprical z wd-jem. Predvidevam, da zna bit hebano.

Cevi med spojoma sta 2x po cca 3m. Koliko so pa kaj cene, če dam delat jeklene s piganjem, vijaki in konusi vred? Za CuNi vem, da se dajo lepo pigat, meter z narejenimi konusi pride v moji bližini cca 13 eur + nekaj še vijaki, pigal bi sam. Kaj pa bakrene?

Kaj če se poštuka, se štuka z vijaki in konusi na ceveh, ali so še kaki načini štukanja. En mehanik mi je pravil, da naj bi se dalo štukat podobno kot vodovodno cev v steni?
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Pri enem avtu sem kar od cilindra do konca menjal cevi. Šel sem na lokalen Bosch servis kamor sem odnesel stare in je odrezal točno tako dolg kos in na koncu dal točno take šraufe. potem sem jih samo še lepo krivil, da so pasale in namontiral. Mi je pa en mehanik ravno zadnjič omenil (ko sva gledala en avto), da se da tudi uštukati in ni panike. Na kratko: Mora delati. Čeprav glede na ceno avtomobila je to že tak vložek, da vprašanje kaj se bolj splača...
Uporabniški avatar
clioman

Ja, cena avta je..., no, je skoraj ni, pa še nekaj drugih stvari je za zamenjat (volanska spona in manšeta, avspuh se ne da več švasat, vodna pumpa + z. jermen, španer, antifriz, pa še kaka malenkost).
Dajte še prosim napišite, na kak način štukajo zavorne cevi.
Uporabniški avatar
clioman

Od cilindra do prvega spoja sta cevi zdravi, brez rje, pri spoju vzadaj sta rjasti, rjasta sta tudi dela cevi pri zadnjih kolesih, oboje površinsko.
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Štuka se jih z vmesnim spojem, samo ti povem, da ga ne boš dobil oz. ti ga ne bodo hoteli prodat, ker je pol na njih odgovornost za tvojo varnost na cesti.

Greš tam kjer delajo hidravlične cevi, rečeš kolk metrov rabiš jeklene cevi za zavore, ti jih odreže, ti namontiraš, prezračiš bremze in se veselo voziš naprej.
Če pa misliš dati gor bakrene cevi, ti lahko povem da pozabi nato... baker in vmesni člen oz. jeklo reagirata skupaj in ti sčasoma začne puščat na tem spoju, zato ne delaj tega.Pa še zelo veseli te bodo na tehničnem, ko bodo videli baker za zavorno cev.
Uporabniški avatar
clioman

Da se razumemo, če bi štukal ali zamenjal cevi od spoja do spoja, brez konkretnih dolgotrajnejših testov ne bi šel na cesto. Zdaj mi je spustilo na privat poti, pri mali hitrosti, ko pa pomisliš, kje in kdaj bi ti lahko spustilo kak dan prej, pa...
Govora je o tem vmesnem spoju, spodji štirje deli na sliki? - Slika.
Če je kdo to delal, to tesni?

Na obstoječih spojih, če se zamenja ves srednji del od spoja do spoja, bo na spojih tesnilo (novo-staro, stari konus)?

Slika je iz strani avtodeli-fermi.si.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Jaz sem rešil z vmesnim spojem in je zadeva tesnila tako kot mora. Ja konus bo nov/star, če boš menjal celo cev ampak to ni nič narobe.
RenaultSport
Uporabniški avatar
clioman

Hvala. Tehnični gre skozi s štukanimi cevmi z vmesnim spojem?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Lahko se poveže s povezovalnimi členi, ki so narejeni prav za te namene in so tudi varni.
Je pa vprašanje kaj se izplača, povezovalni člen je cca 8€+DDV ( 1 kos, potrebovali jih boste 4 ), plus cev ...................
Osebno menim, da je cela cev cenejša, 2x3m cevi s priključki = 55€
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
clioman

Fan, Hvala za odgovor. Sem se bal, da bo cenovno prišlo tako nekako.
Za celi cevi je govora o jekleni cevi? Vzadaj sta po dvakrat krajša ostra zavoja - se da to jekleno cev ročno približno tako zapigat?
Drugače se ti namenski povezovalni členi razlikujejo od spodnjih pet kosov na zgornji sliki?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

clioman napisal/-a:Fan, Hvala za odgovor. Sem se bal, da bo cenovno prišlo tako nekako.
Za celi cevi je govora o jekleni cevi? Vzadaj sta po dvakrat krajša ostra zavoja - se da to jekleno cev ročno približno tako zapigat?
Drugače se ti namenski povezovalni členi razlikujejo od spodnjih pet kosov na zgornji sliki?
Ja lahko jo kriviš res pa da je težko točno tako zakrivit kot je originalna. Mislim pa da bi šlo še ceneje, priključke lahko tudi stare ponucaš, če neboš vse z rorcangami šraufal :)
RenaultSport
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kot je že napisano, se z lahkoto krivi. Osebno uporabljam zaščiteno zavorno cev ( mešanica železa in niklja ), obstaja tudi navadno železo, ki je cenejše, bolj trdo in takoj rjavi - će ne pobarvaš.
Same priključke se lahko uporabi stare, v koliko so še uporabni, vendar je lepše delati z novimi ( razlika v ceni, cca 4€ z novimi ali starimi ).
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori