živjo imam naslednji prblem avto je laguna 99 letnik 2.0 16 V nazadnje se slišal kot da se mi voda pretaka in to v območju števca. od začetka se je to slišalo samo takrat ko sem na mestu dodal gas kasneje je bilo to slišat med vožnjo.
nakar je potem spet izginilo. sem pa tudi opazil da se mi je avto segrel na delovno temperaturo v pičlem 1 km.
več se pa nisem peljal da bi videl ali se mi pregreva. opazil sem tudi da se vntilator vklaplja zelo pozno takrat ko je kazalec za temperaturo na predzadnji veliki črtici, hladilna tekočina pa kot sem opazil ne kroži v posodi.
je imel kdo podoben problem
hvala lp
laguna sliši se pretakanje vode pri števcu?!
Re: laguna sliši se pretakanje vode pri števcu?!
Ste pred kratkim menjavali hladilno tekočino? Najprej preveri enostavnejše stvari. Za segrevanje je lahko vzrok, da je premalo hladilne tekočine. Za pozno vklapljanje ventilatorja je lahko kriv termostat oz. senzor temperature vode, ki ne opravlja svoje naloge več tako kot bi moral. Če ste menjali hladilno tekočino, je potem potrebno "odzračit" cevi za vodo.
Lahko da imaš zamašene cevi. Če je avto vsak dan v uporabi je to malo verjetno. Če ste uporabljali navadno vodo in ne destilirano, se čez čas voda "umaže" in nastanejo usedline. Zato je priporočeno uporabljati destilirano vodo (To seveda govorim za poleti).
Lahko da imaš zamašene cevi. Če je avto vsak dan v uporabi je to malo verjetno. Če ste uporabljali navadno vodo in ne destilirano, se čez čas voda "umaže" in nastanejo usedline. Zato je priporočeno uporabljati destilirano vodo (To seveda govorim za poleti).