Pozdravljeni.
Že od nakupa avtomobila imam težave z vžigalnimi tuljavami.V povpečju zamenjam ca. dve na leto .Ko tuljava odpove
začne mašina tečt po treh cilindrih.Zdaj ko sem menjal zadnjo pa še je svečka bila zalita z oljem.
Ali morda kdo ve kaj je vzrok temu?
L.p. Andrej
okvare vžigalnih tuljav pri megane 1.6 16v l.2004
Re: okvare vžigalnih tuljav pri megane 1.6 16v l.2004
Zanimivo. S katero znamko tuljav jih menjaš? Jaz sem na mojem 2003 menjal originalne za mislim da Beru in kolikor vem avto še danes na njih laufa.
Mislim da imaš težavi dve - prva je ta da morajo tuljave biti v paru; to pomeni po dve enaki, če me spomin ne vara je pa to v praksi tako, da sta enaki na 1 in 4 cilndru ter enaki na 2 in 3 cilindru. Če si menjal po eno, temu ni bilo tako in je vedno odpovedala šibkejša.
Glede olja - preveri od kod pride. Problem nastane, če ti luknjo, kjer je svečka, zaliva olje, še huje pa je če ti jo zaliva voda. To je bil problem scenikov, kjer je ob nevihti ali podobni zadevi voda iz šipe zalila motor.
Glede olja - preveri od kod pride. Problem nastane, če ti luknjo, kjer je svečka, zaliva olje, še huje pa je če ti jo zaliva voda. To je bil problem scenikov, kjer je ob nevihti ali podobni zadevi voda iz šipe zalila motor.
LP, Samojed
X2Samojed napisal/-a:Mislim da imaš težavi dve - prva je ta da morajo tuljave biti v paru; to pomeni po dve enaki, če me spomin ne vara je pa to v praksi tako, da sta enaki na 1 in 4 cilndru ter enaki na 2 in 3 cilindru. Če si menjal po eno, temu ni bilo tako in je vedno odpovedala šibkejša.
Glede na to, da vse 4 niso nek pretiran strošek ...................... se izplača zamenjati vse, vsaj dolgoročno
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;