MEGANE 1.6 III REZERVOAR
MEGANE 1.6 III REZERVOAR
Pozdravljeni, imam omenjenega megana 3, 1.6 dynamique
zanima me sledece, v teh.specifikacijah pise da ima ta megane 60l tank
Jaz ga zmeraj tankam kolkr gre not(cca 53l), rez.lucka se mi vklopi tam pri priblizno 46l.pol vem da se se enih 100km lahko furam, in po racunalniku mam takrat skurjenih enih 53-54L
a to pomeni da se je ziher enih 6l v tanku,in da v bistvu ko se vklopi rezerva(pri 46l),da bi bilo takrat se vedno not 14l?
nevem nikol si nisem upal skurit do konca da nebi kje obstal zato se obracam na vas. Pac vem da ko se vklopi rezerva da se enih 100km lahko delam,t se zaupam.
Kolko km vi kaj delate z omenjenim avtom ob kaksni porabi?
Hvala, lp
zanima me sledece, v teh.specifikacijah pise da ima ta megane 60l tank
Jaz ga zmeraj tankam kolkr gre not(cca 53l), rez.lucka se mi vklopi tam pri priblizno 46l.pol vem da se se enih 100km lahko furam, in po racunalniku mam takrat skurjenih enih 53-54L
a to pomeni da se je ziher enih 6l v tanku,in da v bistvu ko se vklopi rezerva(pri 46l),da bi bilo takrat se vedno not 14l?
nevem nikol si nisem upal skurit do konca da nebi kje obstal zato se obracam na vas. Pac vem da ko se vklopi rezerva da se enih 100km lahko delam,t se zaupam.
Kolko km vi kaj delate z omenjenim avtom ob kaksni porabi?
Hvala, lp
Re: MEGANE 1.6 III REZERVOAR
Jaz tankam 52 litrov isti trenutek ko mi vklopi lučko. Če se vozim še cca. 30 km, tankam cca. 53,5 litrov. Za še daljše poizkušanje pa še nisem imel poguma, tiste --- pri range je težko gledati. 
Avto je v podpisu, prostornina rezervoarja je po papirjih enaka.
Avto je v podpisu, prostornina rezervoarja je po papirjih enaka.
ja saj to glih, tut jst še nisem mel poguma stestirat če ma res za 60l goriva, zato me zanima če je že kdo slučajno 
Tankas do roba in doma precrpas ali pa v kanglici prineses domov nekaj goriva da dolijes da vidis celotno kolicino
Imam dizla, ne vem če sem kdaj tankal čez 53L. Ne vem pa tudi, zakaj bi se sploh obremenjeval s tem in nekaj poskušal? Pakč tankaš, ko računalnik pokaže da je prazen in je to to ... 
zato ker me zanima, ker piše v specifikacijah da je tank 60l.
Sej tank je 60l pa računaj da če ti ostane 56l je ostalo v cavkah....
ja saj jas si to vse predstavljam, da je pač tako, ampak zakaj se potem lučka za rezervo vklopi že pri recimo 46 porabljenih litrih?
in ne pri 53npr?
ker vem da gre recimo od rezerve še nekje 100km?
ampak če potem pogledaš da se ti vklopi lučka pri 46l, pa da ma tank dejansko 60l kapaciteto, pol je to še 14 litrov, in pol ni sam še za 100km ampak za cca. 200km...
in me to pač malo zavaja, zato me zanima kolko je dejansko.
in ne pri 53npr?
ker vem da gre recimo od rezerve še nekje 100km?
ampak če potem pogledaš da se ti vklopi lučka pri 46l, pa da ma tank dejansko 60l kapaciteto, pol je to še 14 litrov, in pol ni sam še za 100km ampak za cca. 200km...
in me to pač malo zavaja, zato me zanima kolko je dejansko.
Pr bencinarju dvomim da je za 100km...meni napiše oz se prižge lučka ko na računalniku napiše še za 60km.....
O tem je ze tekla debata, odvisno od povprecne porabe kdaj se prižge lučka.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Hehe, logično.
Če te zanima upoštevaj moj predlog. Mene ne zanima ker kolk gre noter gre, nikol pa ga ne pustim do rezerve.
Nisem pa odgovoren če boš zaradi predloga naredil kako napako
Nisem pa odgovoren če boš zaradi predloga naredil kako napako
Živjo!
Prej sem 3 leta vozil Megane Grandtour III faza 1 Dinamique GT-Line 1.9 dci. Potovalni računalnik je bil vseh 142k km, kolikor sem jih prevozil z njim, zelo natančen. Spomnim se, da sem večkrat pokuril po potovalnem računalniku tudi prek 58 litrov goriva, pa ga še vedno ni zmanjkalo. Tak da po moje zna bit tistih tovarniških 60 litrov kar realnih. Po moje prej več kot manj. Pa vedno sem tankal na polno, da je trikrat izklopilo ročko.
Sedaj vozim 2,5 meseca novega Megane Grandtour 1.6 dci GT-Line, do zdaj prevozil skoraj 11k km. Tu je potovalni računalnik manj natančen in sicer laže, cca. 3 litre premalo porabo kaže. Pomeni, da potovalni računalnik kaže recimo porabo cca. 50 do 55 litrov, natankam pa 3 litre več. Bi rekel, da je tudi tu tistih tovarniških 60 litrov kar realnih. Na tem Meganu se trudim, da tankam, ko je še vsaj 1/4 goriva. Bojda pomaga, da se po skupnem vodu krožeče gorivo manj segreva in s tem manj škoduje črpalki, pa tudi manjša možnost je, da potegne nečistoče.
Lep pozdrav,
Simpa
Prej sem 3 leta vozil Megane Grandtour III faza 1 Dinamique GT-Line 1.9 dci. Potovalni računalnik je bil vseh 142k km, kolikor sem jih prevozil z njim, zelo natančen. Spomnim se, da sem večkrat pokuril po potovalnem računalniku tudi prek 58 litrov goriva, pa ga še vedno ni zmanjkalo. Tak da po moje zna bit tistih tovarniških 60 litrov kar realnih. Po moje prej več kot manj. Pa vedno sem tankal na polno, da je trikrat izklopilo ročko.
Sedaj vozim 2,5 meseca novega Megane Grandtour 1.6 dci GT-Line, do zdaj prevozil skoraj 11k km. Tu je potovalni računalnik manj natančen in sicer laže, cca. 3 litre premalo porabo kaže. Pomeni, da potovalni računalnik kaže recimo porabo cca. 50 do 55 litrov, natankam pa 3 litre več. Bi rekel, da je tudi tu tistih tovarniških 60 litrov kar realnih. Na tem Meganu se trudim, da tankam, ko je še vsaj 1/4 goriva. Bojda pomaga, da se po skupnem vodu krožeče gorivo manj segreva in s tem manj škoduje črpalki, pa tudi manjša možnost je, da potegne nečistoče.
Lep pozdrav,
Simpa
Jaz vozim megana 3 1.6 bencinarja in ko gledam kolko litrov mi izračuna porabo računalnik in kolko natankam, se mi ni nikoli še zmotil za več kot 0.7litra. Če se ne motim se mi ponavadi lučka prižge ko porabim 49litrov (takrat je na zaslončku še obroba zadnjega kvadratka), ko pa porabim cca 52litrov mi izgine še tista obroba. To je tudi maximum kolko dolgo sem se upal voziti na rezervi.
Po 56 popitih litrih se ti bo avto ugasnil. Stestirano
Potem pokličeš sodelavca, kateremu se en dan prej hvališ kako ti porabo kaže BC "v nulo", da intervenira s kanglico
Potem pokličeš sodelavca, kateremu se en dan prej hvališ kako ti porabo kaže BC "v nulo", da intervenira s kanglico
Prekmurje