Poraba goriva

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
the assassins

Poraba goriva

Odgovor Napisal/-a the assassins »

Zivjo,

Ustimal smo navigacijo zdaj imam pa drug problem. Imam megane 1.5, 110 konjev, karavan, letnik 2010. Poraba tega avta naj bi se gibala okol 5l ce si dokaj normalen voznik. No do sedaj sem se vozil z meganom 1.5, 100 konjev, limuzina, 2004 letnik poraba je bila 4.8l, vozil sem se tudi z meganom 1.6, 108 konjev, 2001 letnik, limuzina, bencinar porabo sem imel 6.4l. Zdaj pa z tem novim ista relacija kot sem se vozil z goraj nastetimi avti imam porabo okol 6l a je to normalno meni se niti malo ne zdi. Imel sem na testni voznji tanovega megana karavan 1.5, 110 konjev ista relacija sam smo bili 3je v avtu in sem imel porabo 5.2l.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Re: Poraba goriva

Odgovor Napisal/-a R5 »

Je to poraba ročno preračunana ali je po BCju
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Računaj, da novejši kot je avtomobil in motor, večjo porabo boš imel.Vse to na račun ekologije.Avtomobili letnik 2000 so imeli manj in drugačne dele okoli motorja, kot ti novejši.

Lahko ti dam primer: 1.9 tdi motor z Bosch pumpo letnik 1999, poraba je bila manj kot 5 litrov, 1.9 tdi motor letnik 2006, poraba cca.6.5l/100km.Prvi je euro 3 in drugi euro 4 motor.
Uporabniški avatar
the assassins

Ne ni rocno racunano ampak gledano na potovalnem racunalniku.

Pa dobr vseeno nemore bit 1 liter vecja poraba od zdajsega megana letnik 2014.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kakšna pa je relacija oz. razdalja? Dizel, ki ni na delovni temperaturi, bo lahko pil več, kot pa bencinar, ki se načeloma prej segreje.

Direkten primer vpliva delovne temperature: na Lagunci sem imel zj*ban termostat, avto je vedno delal "kot mrzel" in poraba na relaciji LJ - Sežana - KP - Sežana - LJ je bila pri tempomatu 130km/h bolanih 7,4L. Sem menjal termostat, avto je delal lepo na delovni temperaturi, avto je na isti relaciji, tempomatu in podobni temperaturi (vedno okrog 0°C) spil 5,9L, kot pred časom...
Uporabniški avatar
the assassins

Relacija je 40km v 1 stran tako da 80km na dan. Se neki ste morda ze slisali za dodatek xtreme fuel treatment, ki naj bi zmajsal porabo ??
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

Koliko pa ima avto prevoženih? Mogoče je kaj narobe s filtrom trdih delcev (nepopolna regeneracija filtra)?
Uporabniški avatar
the assassins

Avto ima prevozenih 122 tisoc. Kaj bi lahko se povzrocilo vecjo porabo zapacan naftni filter ? kaj drugega ??
Uporabniški avatar
drhouse

Deloma mogoče filter nafte (voda v njem), lahko pa je kak senzor (maf, senzor podtlaka), kvaliteta goriva, egr ventil, zabit fap filter, prenizek tlak v gumah... Ali avto pije več, kot je kdaj prej, ali porabo samo primerjaš z nekim drugim avtom?
Uporabniški avatar
the assassins

S tem avtom bi jast moral imet porabo 5L z mojem nacinom voznje, ker sem se vozil z takim avtom sam da je bil letnik 2014 in sem imel porabo 5.2l. In s strani kolega ima megane letnik 2006, dci 1.5, 106 konjev nekaj takega tko da je imel ze 6 brzin goraj ima 17" gume in ima porabo 5.1. Avta se sploh ne upam pritisnit ker mi takoj nabije porabo na 7l. Ko sem ga kupil in sem se peljal domol po avtocesti 140km, ko sem prisel domol sem imel porabo 7.3L zdaj pa pomisl a je to normaln za ta avto.
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

the assassins napisal/-a:S tem avtom bi jast moral imet porabo 5L z mojem nacinom voznje, ker sem se vozil z takim avtom sam da je bil letnik 2014 in sem imel porabo 5.2l. In s strani kolega ima megane letnik 2006, dci 1.5, 106 konjev nekaj takega tko da je imel ze 6 brzin goraj ima 17" gume in ima porabo 5.1. Avta se sploh ne upam pritisnit ker mi takoj nabije porabo na 7l. Ko sem ga kupil in sem se peljal domol po avtocesti 140km, ko sem prisel domol sem imel porabo 7.3L zdaj pa pomisl a je to normaln za ta avto.
kot so ti že napisali prej, ne primerjaj starejših avtov s tem ki ga imaš zdej!
Ena stvar je da je zabit tam kjer bi moral bit odprt... (dpf...) in težji avto zaradi varnostnih dodatkov. Potem pa je tu še laganje boardkompjutra!

Zračunej si na roke kolk imaš porabe
Uporabniški avatar
drhouse

Hm, to je res veliko :?

Si poskušal priklopiti na original tester? Poraba je visoka. Preveri najprej tlak v gumah, poskusi tankat na Molu, Agipu, sam vidim razliko v porabi z njihovim gorivom.
Uporabniški avatar
drhouse

saso24 napisal/-a:
the assassins napisal/-a:S tem avtom bi jast moral imet porabo 5L z mojem nacinom voznje, ker sem se vozil z takim avtom sam da je bil letnik 2014 in sem imel porabo 5.2l. In s strani kolega ima megane letnik 2006, dci 1.5, 106 konjev nekaj takega tko da je imel ze 6 brzin goraj ima 17" gume in ima porabo 5.1. Avta se sploh ne upam pritisnit ker mi takoj nabije porabo na 7l. Ko sem ga kupil in sem se peljal domol po avtocesti 140km, ko sem prisel domol sem imel porabo 7.3L zdaj pa pomisl a je to normaln za ta avto.
Ena stvar je da je zabit tam kjer bi moral bit odprt... (dpf...) in težji avto zaradi varnostnih dodatkov. Potem pa je tu še laganje boardkompjutra!

Če pa pravi, da ima in s starejšim letnikom in z mlajšim nižjo porabo kot z njegovim. Pa ne verjamem, da je pri 140km/h za 1.5 dci normalno, da pije čez 7l.
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

drhouse napisal/-a:
saso24 napisal/-a:

Če pa pravi, da ima in s starejšim letnikom in z mlajšim nižjo porabo kot z njegovim. Pa ne verjamem, da je pri 140km/h za 1.5 dci normalno, da pije čez 7l.
Zakaj vsi mislite da so računalniki točni!!! Na roke naj najprej zračuna koliko pije potem pa naprej! Se pa strinjam ker imam 1.5dci 2005 letnik in imam porabo 5.3litra po bordu. Računal pa nisem ker sem zadovoljen da naredim 940km z 50€ :D
Uporabniški avatar
the assassins

Ne premerjam samo z starim ampak tudi z novim malo si preberi kaj sm pisal. Kako ima lahko megan letnik 2014 manjsko porabo za 1L kot megan letnik 2010 pa cisto ista oprema in motor ???? Z avtom je definitivno nekaj narobe bom jutri klical V TPV pa tam vprasal. Tlak v gumah je ok, na tester pa nism se prklopu morem ta teden zapelat nekam na servis.
Odgovori