Megane II tresenje pri vzvratni vožnji

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
theLman

Megane II tresenje pri vzvratni vožnji

Odgovor Napisal/-a theLman »

Pozdravljeni,

imam Megana II letnik 2008, prevoženi kilometri 230k. Pri speljevanju brez gasa s počasnjim spuščanjem sklopke se avto strese - le pri vzvratni vožnji. Če speljem z gasom tega ni in če speljem naprej tega tudi ni.
Kaj bi lahko bil razlog?
Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
matej_m

Re: Megane II tresenje pri vzvratni vožnji

Odgovor Napisal/-a matej_m »

a samo v rikverc? meni malo potresuje, če speljem s premalo gasa ali preveč na silo. Verjetno je košara že bolj proti koncu
theLman

Res samo v rikverc ja, saj zato mi je čudno.
A košaro se menja samo ali v kompletu s sklopko?
Uporabniški avatar
matej_m

Odgovor Napisal/-a matej_m »

osebnih izkušenj nimam. verjetno je najbolje vse v kompletu, da ne popravljaš spet čez eno ali dve leti ker je precej dela. vsaj tako sem prebral na netu.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Vstrajnik in na njega privita potisna plošča se zmeraj vrti v isto smer, ne glede ali vozite naravnost, vzvratno ali vozilo stoji s prižganim motorjem v nevtralni predstavi.
Osebno se bi bolj posveti polosi - bolj natačno, notranjim zglobom.........................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Zamenjaj nosilce motorja, to bo.
theLman

Kako se pa da preveriti če je kaj z zglobi, predvidevam, da je treba do mehanika? Bi se tudi kaj čutilo, ko vozim hitreje, saj to občutim le pri omenjenem speljevanju pri vzvratni vožnji?

Bi se čutilo nosilce tudi ko ugasnem avto, predvidevam, da bi zatreslo mašino, pri mojem pa se sploh ne občuti, ko avto ugasnem?
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Kot že rečeno, preveri nosilce motorja.

Sem imel enak problem, sicer na Fiat Bravo, problem je bil da je pri spodnjem nosilcu motorja razpadla tista guma ki je vmes, posledično ni blažilo vibracij in je avto v notranjosti treslo pri speljevanju.
Ker sem avto tako prodajal, nosilca nisem menjal ampak smo ga podložili z neko drugo gumo (malo modifikacije) in zadeva je bila ok.

lp,
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
theLman

Ok, bom preveril nosilec in sporočim. Upam da je res samo to.
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Preglej obe pasje kosti, nato hidravlični, nato levi, menjalniški nosilec, ki pa gre redko.
Uporabniški avatar
tehnoland

Odgovor Napisal/-a tehnoland »

matej_m napisal/-a:a samo v rikverc? meni malo potresuje, če speljem s premalo gasa ali preveč na silo.
enako je pri meni in to ne glede na znamko avta, ki sem ga vozil. Če je bilo premalo gasa je treslo. Ampak zgleda da je tukaj težava drugje glede na to da avtor sploh ni javil ali bi lahko bilo to krivo in ga bolj zanima kaj menjati :mrgreen:
Odgovori