Nasvet glede odškodnine za Renault Megane 1.6e

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
cle-man

Nasvet glede odškodnine za Renault Megane 1.6e

Odgovor Napisal/-a cle-man »

Pozdravljeni,

sem nov na forumu, zato se v naprej opravicujem, ce sem zgresil "temo" foruma.
Sem lastnik megana prve serije letnik 1997, 1.6e.
Pred mesecem dni sem imel manjšo nesrečo, pri kateri pa nisem bil kriv.
Razbit imam zadnji odbijač (z nosilci), "dobil" jih del zadnjega blatnika ter kolovoz.

Povzročitelj nesreče ima avto zavarovan na Mariborski zavarovalnici, ki mi je seveda v roku petih minut po cenitvi vozila "izrekla" ekonomsko totalko :)

Sedaj po mesecu dni sem dobil papirje od zavrovalnice, da je moj avto vreden 433€ ter da od tega izplacajo 282€...
Sedaj me zanima zgolj prijateljski nasvet, ali naj vzamem denar, ali naj napisem pritozbo?
Dejansko je avto dobro ohranjen (seveda se tu in tam na karoseriji vidi kaksen ris-navsezadnje avto ni mlad), redno vzdrzevan, prevozenih pa ima dobre 160.000km, tako, da ce bi ga (pravim teoreticno) dal na avto.net bi zanj najbrs lahko iztržil do 600€ in ne le 433, kot je napisala zavarovalnica.
Ce gledam iz vidika, da poizkusam najti star zadnji odbijac, ter, da blatnika sploh ne popravljam in ga poiskusim "spolirat" kolikor se pac da in seveda dam popravljat domačemu mehaniku se mi zadeva seveda izide. Če pa gledam iz vidika, da mi za 280€ nobena uradna avto kleparska delavnica ne povrne avta v stanje pred nesrečo (govorim z deli vred -odbijač itd,...) bi mi morali za avto izplačati več (saj se mi po glavi vrti misel-pa naj mi ga oni dajo popravljat, saj navsezadnje za nesrečo nisem kriv sam, ter naj poskrbijo, da bo avto v stanju pred nesrečo)....

Tako, da ce povzamem se enkrat, ali je 282€ zadovoljiv znesek, ali ne :)
Ko pomislim takole po zdravi kmecki pameti pa se mi zdi to se vseeno slaba polovica dejanske vrednosti celotnega avta, tako da spet ne vem :idea:

Hvala za nasvete.

P.s. bi pa omenil, da je prijatelj z podobno starim vozilom, vendar malo "drazje znamke" na podoben nacin z pritozbo iztrzil se dodatnih 150€,...
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Re: Nasvet glede odškodnine za Renault Megane 1.6e

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Živjo, ne vem, če ima smisel pisat pritožbo, ker boš težko uspel, ti povem iz lastnih izkušenj, ker sem imel podoben problem z svojim lepo ohranjenim meganom 1, karavanom 1.6 16V, letnik 2001, 156.000 km, letos aprila. Nekdo mi je priletel v zadnji del avta, stolčen je bil odbijač, havba, vsi pirotehnični zategovalci so se sprožili, polomljen šoferjev sedež in težko odpiranje zadnjih vrat, v glavnem mi ga je dobro razmontiral, seveda takoj totalka, vrednost avta je bila okoli 1.500€, zavarovalnica mi je izplačala 750€, avto sem prodal za 500€, zbitega seveda, dejansko sem ostal brez avta, ki mi je služil ravno tako kot nov, samo je bil preveč zbit, da bi ga sam popravljal. Kot tudi sam razmišljaš, daj avto popraviti enemu popoldancu, ki te stvari obvlada, nabavi rabljene dele in se lepo vozi naprej, ker se ga da popraviti, vsaj kolikor si opisal nastalo škodo. Na žalost je tako, da dejansko padeš skozi, zavarovalnica ti izplača tisto miloščino, pol se pa sam zajebavaj naprej, ti imaš pa vsaj to srečo, da je avto še vozen.

lp B.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
cle-man

Hvala za nasvet. Ja res je miloscina. Dejansko avto sluzi tudi meni zelo dobro, poleg tega pa ga lepo vzdržujem. Prava neumnost je ta ekonomska totalka, saj navsezadnje obvezno zavarovanje posteno placujes oz. ga je placal povzrocitelj. Zakaj pa tam ne dajo na poloznico 70% vrednosti od vozila itd,.... =)) Ok, to je brez veze razglabljat, skoda zivcev :)

Bi pa bilo dobro, ce bi se to kdaj spremnilo, saj na vse zadnje za nesreco nisi kriv, ostanes brez avta, ki ti je dobro sluzil kljub temu, da je star (a za zavarovalnico ni vreden nic), za odskodnino pa ti dajo drobiz. Ja jaz imam to sreco da je vozen res je. Vendar bi drugace veliko raje videl, da bi avto pustil na servisu pa naj mi zavarovalnica uredi, da bo taksen kot je bil pred nesreco, kot pa da imam zdaj komplikacije ter sam iscem odbijac, nosilce in kolovoz.

P.s.: Ve kdo mogoce za kaksnega razbitega megana sive oz. bol srebrne barve, mislim pa da pase odbijac gor od 1996 pa do 1999 ce se ne motim :)

Hvala za vse. Lep pozdrav
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Takle mamo, ni kej, mogoče ti pride kaj prav:

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7602725&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=5598702&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

lp B.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
cle-man

bostjan.ambrozic napisal/-a:Takle mamo, ni kej, mogoče ti pride kaj prav:

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7602725&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=5598702&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

lp B.
Hvala ti! Pa sem iskal nekaj, očitno sem spregledal. Pri prvem mi barva ni prava :)
Sem že imel možnost dobiti bel odbijač, vendar ga zdaj po zimi nebi rad šprical, ker nimam primernih prostorov oz. so premrzli pa bi barva spokala...
Drugi pa je še barva odlična! Bom vprašal kako je z pošiljanjem po pošti.
Odgovori