sem nov na forumu, zato se v naprej opravicujem, ce sem zgresil "temo" foruma.
Sem lastnik megana prve serije letnik 1997, 1.6e.
Pred mesecem dni sem imel manjšo nesrečo, pri kateri pa nisem bil kriv.
Razbit imam zadnji odbijač (z nosilci), "dobil" jih del zadnjega blatnika ter kolovoz.
Povzročitelj nesreče ima avto zavarovan na Mariborski zavarovalnici, ki mi je seveda v roku petih minut po cenitvi vozila "izrekla" ekonomsko totalko
Sedaj po mesecu dni sem dobil papirje od zavrovalnice, da je moj avto vreden 433€ ter da od tega izplacajo 282€...
Sedaj me zanima zgolj prijateljski nasvet, ali naj vzamem denar, ali naj napisem pritozbo?
Dejansko je avto dobro ohranjen (seveda se tu in tam na karoseriji vidi kaksen ris-navsezadnje avto ni mlad), redno vzdrzevan, prevozenih pa ima dobre 160.000km, tako, da ce bi ga (pravim teoreticno) dal na avto.net bi zanj najbrs lahko iztržil do 600€ in ne le 433, kot je napisala zavarovalnica.
Ce gledam iz vidika, da poizkusam najti star zadnji odbijac, ter, da blatnika sploh ne popravljam in ga poiskusim "spolirat" kolikor se pac da in seveda dam popravljat domačemu mehaniku se mi zadeva seveda izide. Če pa gledam iz vidika, da mi za 280€ nobena uradna avto kleparska delavnica ne povrne avta v stanje pred nesrečo (govorim z deli vred -odbijač itd,...) bi mi morali za avto izplačati več (saj se mi po glavi vrti misel-pa naj mi ga oni dajo popravljat, saj navsezadnje za nesrečo nisem kriv sam, ter naj poskrbijo, da bo avto v stanju pred nesrečo)....
Tako, da ce povzamem se enkrat, ali je 282€ zadovoljiv znesek, ali ne
Ko pomislim takole po zdravi kmecki pameti pa se mi zdi to se vseeno slaba polovica dejanske vrednosti celotnega avta, tako da spet ne vem
Hvala za nasvete.
P.s. bi pa omenil, da je prijatelj z podobno starim vozilom, vendar malo "drazje znamke" na podoben nacin z pritozbo iztrzil se dodatnih 150€,...