clio 2002 1.5dci topel vžig
clio 2002 1.5dci topel vžig
pozdravljeni sem nov tukaj in upam da se bo obrestovala....ha ha ha ...tako imam cliota 1.5dci letnik 2002 in imam probleme z toplim vžigom...avto nima problem z jutranjim užigom in vžge v prvo(ko je hladen) ampak ko se pa mašina zagreje je pa to druga zgodbica avto samo vergla nakar po parih poiskusih prižge...avto je bil pa kupljen na reno tehniki v celju,nakar je akumolator crknil po 3eh tednih in pa lager v roku 10ih dni...avto ima približno 185000km prevoženih in razen vžiga dela brezhibno in je zelo tih...upam da mi kdo odgovori in seveda tudi pomaga
hvala lepa 
Re: clio 2002 1.5dci topel vžig
Pozdravljeni
Priklop na tester bi zelo pomagal, osebno bi preveril:
- senzor temperature motorja / pravilno delovanje - po potrebi menjava
- s kakšnimi vrtljaji zaganjač obrača topel motor - pregled zaganjača in po potrebi preprogramiranje motorne elektronike
Lep pozdrav
Priklop na tester bi zelo pomagal, osebno bi preveril:
- senzor temperature motorja / pravilno delovanje - po potrebi menjava
- s kakšnimi vrtljaji zaganjač obrača topel motor - pregled zaganjača in po potrebi preprogramiranje motorne elektronike
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
avto je že bil na računalniku in ni pokazal ničesar bom pa dal preverit za vsak slučaj:)drgače pa senzor temparature deluje in ko se avto pelje dlje časa je noermalna temparatura mašine,,, so mi pa rekli tudi da je možno da so senzorju mrtve točke,kaj pa vi pravite je možno tudi to? in kakšen strošek je to?hvala za odgovor 
preveri cevi za nafto mogoče kje kakšna pušča oz. vleče zrak, ponavadi je okoli pumpice...
pri mašini ki je ena pumpica je res nek zračni mehurček...sem drugače že tudi izpumpal zrakec...POZABIL SEM ŠE OMENITI DA SE NEZGODI VEDNO TO DA TUDI TOPEL VČASIH IZ PRVE VŽGE...al misliš kateo drugo pumpico?
Ali je potem avto takoj vžgal ko si izpumpal ta 'zrakec'?
Pri enem dCi ju je bil problem v preribani cevki za zafto pri motorju, pri drugem je pa bila počena ta pumpica in je tam zrak vmes vleklo. Preveri, da niso cevi od nafte kje mastne.
Pri enem dCi ju je bil problem v preribani cevki za zafto pri motorju, pri drugem je pa bila počena ta pumpica in je tam zrak vmes vleklo. Preveri, da niso cevi od nafte kje mastne.
Vag koncern je imel probleme z toplim vžigom in si lahko verglal tudi po deset sekund, preden je avto prižgal.Eni so delali reprogram ecu-ja, ker je računalnik gledal obrate motorja in pod 250 obrati ni dovolil vbrizg nafte.Si pa imel možnost takrat, ko je bil topel motor vzeti dol konektor od senzorja temp. na motorju in avto je prižgal v prvem obratu.
Kolikor pa poznam dci, pa imaš lahko problem tudi z skupnim vodom, da ne vžge(senzor tlaka goriva), ta pumpica o kateri se govori pa je pred visokotlačno pumpo in naj ne bi bil problem, če avto normalno prižge ko je mrzel motor.
Kolikor pa poznam dci, pa imaš lahko problem tudi z skupnim vodom, da ne vžge(senzor tlaka goriva), ta pumpica o kateri se govori pa je pred visokotlačno pumpo in naj ne bi bil problem, če avto normalno prižge ko je mrzel motor.
bom preveril vse...je pa res da sem probal tudi zrakec z pumpico izpumpat torej nafto naprej porinat in enkrat je prižgal drugič pa ne v prvi vžgal...je pa res tudi to da kakor se avto ugasne v roku 5min nastane mehurček nad cevko pri pumpici ki ima na konektorju zeleno oznako...probali smo menjati tudi senzor za mrtvo točko in avto vseeno ni vžgal... hvala za odgovore upam da še kaj napišete 
A se je mogoče menjalo čistilec goriva in se je ta napaka pojavila po menjavi? Če ja, vam ne tesni, vleče zrak ..................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
kar je bilo z moje strani je bilo nareto samo mali servis odkar ga lastimo....
zadeva je preverjena na računalnuki ki je javil da je nek senzor na K...tako da če ima kdo oba senzorja ali ve za kakšne ugodne se pripiročam...