Laguna II 1.9dci 2005 motor
Laguna II 1.9dci 2005 motor
Pozdravljeni,
včeraj sem se peljal lepo počasi - 80 in kar naenkrat je motor postal zelo glasen. Obrati motorja se niso zvišali. Prej se je motor v notranjosti komaj slišal, zdaj pa kot bi peljal tank. Ko sem odprl pokrov motorja, bi lahko uglušel zaradi glasnosti delovanja. Nobena lučka na armaturi se ni posvetila, olja in vode je dovolj.
Avtomobil sem ugasnil in ga odšlepal domov. Doma sem ga še enkrat vžgal in je enako...kot tank.
Je že imel kdo podobno izkušnjo in ve kaj se je zgodilo?
Laguna II karavan 1.9dci 88kw 2005, vendar na šipah je letnica04
lp Emil
včeraj sem se peljal lepo počasi - 80 in kar naenkrat je motor postal zelo glasen. Obrati motorja se niso zvišali. Prej se je motor v notranjosti komaj slišal, zdaj pa kot bi peljal tank. Ko sem odprl pokrov motorja, bi lahko uglušel zaradi glasnosti delovanja. Nobena lučka na armaturi se ni posvetila, olja in vode je dovolj.
Avtomobil sem ugasnil in ga odšlepal domov. Doma sem ga še enkrat vžgal in je enako...kot tank.
Je že imel kdo podobno izkušnjo in ve kaj se je zgodilo?
Laguna II karavan 1.9dci 88kw 2005, vendar na šipah je letnica04
lp Emil
Re: Laguna II 1.9dci 2005 motor
Lahko ti je jermen preskočil za en ali dva zoba in je posledično odtrgalo kajlo na jermenici. Rezultat je sicer delujoči motor, ampak nenormalno glasen in ropotajoč. Govorim iz lastnih izkušenj zaradi lastne šlamparije pri velikem servisu.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Hvala za hiter odgovor. Sem takoj šel k mehaniku in mu povedal zgoraj opisan primer. Jermen sva na novo namestila in avto je vžgal in dela kot urica. Zgleda ni nič poškodovano. Jutri bo namestil novega in menjal napenjalec in to bo upam vse.
Aja, preskočil je za en zob.
lp
Emil
lp
Emil
Lepo, da si rešil 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Kar tako brezveze ni preskočil,priporočam menjavo napenjalca ter vse kar je okol tega oz. vsaj menjavo jermena, ker je sigurno na zobu kakšna poškodba.
Emil napisal/-a:Hvala za hiter odgovor. Sem takoj šel k mehaniku in mu povedal zgoraj opisan primer. Jermen sva na novo namestila in avto je vžgal in dela kot urica. Zgleda ni nič poškodovano. Jutri bo namestil novega in menjal napenjalec in to bo upam vse.
lp
Emil
Spregledal, se opravičujem. 
Pa ni bilo poceni... 300€. Sem mislil, da bo manj 
Jah.. material je tle dokaj pocen, jeba je k je treba vse razkopat.
Squealing tire is a happy tire