megane 1.5dci 2005 k9k
megane 1.5dci 2005 k9k
Torej zanima me kolk oz. sploh je razlika v motorju k9k ki je bil narejen 2005 ali pa motor ki je bil narejen 2010?
Oba sta 78kw-106hp
Gre se zato da bi dal v 2005 letnik avto 2010 motor z zelo malo kilometri. Je pri renaultu tudi potreben vpis šob kot pri nekaterih drugih znamkah?
Hvala!
Oba sta 78kw-106hp
Gre se zato da bi dal v 2005 letnik avto 2010 motor z zelo malo kilometri. Je pri renaultu tudi potreben vpis šob kot pri nekaterih drugih znamkah?
Hvala!
Re: megane 1.5dci 2005 k9k
LP
Zanimiv problem. Če gledaš s strani konstrukcije golega motorja, mislim, da ni neke razlike. Bega me zakaj rabiš vpisati šobe v računalnik? Je bila napaka črpalka -> šobe ->motor?
Drugače pa za sam zagon avtomobila ni potrebno vpisati šob, za optimalno delovanje pa (številke so kalibracijske vrednosti šobe).
Obvezno preveri, če so konektorji na šobah enaki, da ne bo kakšnih presenečenj.
Če sklepaš, da je razvoj o zmanjševanju emisij napredoval, so se tudi komponente okoli motorja spremenile. Tako da, razni sesalni, izpušni kolektorji, katalizatorji, DPF filtri, turbine v tvojem primeru odpadejo.
Razen v primeru, da menjaš komplet, ampak komplet pomeni: komplet motor, napeljava, motorni ECU, BSI, kartice ipd. ampak to nima smisla.
Zanimiv problem. Če gledaš s strani konstrukcije golega motorja, mislim, da ni neke razlike. Bega me zakaj rabiš vpisati šobe v računalnik? Je bila napaka črpalka -> šobe ->motor?
Drugače pa za sam zagon avtomobila ni potrebno vpisati šob, za optimalno delovanje pa (številke so kalibracijske vrednosti šobe).
Obvezno preveri, če so konektorji na šobah enaki, da ne bo kakšnih presenečenj.
Če sklepaš, da je razvoj o zmanjševanju emisij napredoval, so se tudi komponente okoli motorja spremenile. Tako da, razni sesalni, izpušni kolektorji, katalizatorji, DPF filtri, turbine v tvojem primeru odpadejo.
Razen v primeru, da menjaš komplet, ampak komplet pomeni: komplet motor, napeljava, motorni ECU, BSI, kartice ipd. ampak to nima smisla.
ah, ta moj clio
Sicer še nisem tolk daleč ampak ja zaradi samega finega delovanja. Poleg novega motorja so šobe in črpalka in glede na to bi pustil šobe novega motorja me zanima ta vpis
Bom pa čimprej preveril tudi konektorje in ostale stvari
Bom pa čimprej preveril tudi konektorje in ostale stvari
načeloma paše motor...šobe pa le skalibrirajte...da ne bo pozneje problem..lp
Zraven motorja paše še računalnik z vpisano kodo, če ne ne laufa.
Motor montiran, vse paše kot pri starem razen šipke za kontrolo količine olja(prestavljena iz starega mopeda), nič niso kaj preveč delali v smeri ekologije. Šobe se bojo vpisale.

pojavila se mi je napaka. Zjutrej ne vžge, ko napumpam na pumpici nafto vžge v drugo
Zakadi okolico potem ko je topel lavfa. Je to na railu problem z katerim od povratnih ventilov? Mogoče komu znan primer 
Daj preveri to pumpico s katero pumpaš, ta pumpica ima nepovratni ventil in čist možno da je le ta zanič, imel isti problem na meganu 1.9 dci, pumpica je že napumpala vendar ni dolgo vzdržala nafte, vsa nafta je padla nazaj v "tank" in visokotlačna ni imela moči da jo povleče...
Hvala ti za tale odgovor!revier napisal/-a:Daj preveri to pumpico s katero pumpaš, ta pumpica ima nepovratni ventil in čist možno da je le ta zanič, imel isti problem na meganu 1.9 dci, pumpica je že napumpala vendar ni dolgo vzdržala nafte, vsa nafta je padla nazaj v "tank" in visokotlačna ni imela moči da jo povleče...
Sem zasledil na enem hrvaškem forumu podobno napako in je kupil novo za 100€ in je blo nekaj časa mir potem pa se mu je ponovila napaka
En običajni nepovratni ventil, ki ga lahko vgradiš pred pumpico je v avtotrgovini cca.8 eur, če je res problem v tej pumpici
Jaz sem šel na avtoodpad in vzel iz Megana I pumpico, pumpica v Meganu I, je veliko bolj kvalitetna že na pogled... So šparal na kakovosti materialov. Drugače pa lahko narediš preizkus, da res ni kaj drugega in sicer takole; vzemi 5l kantico nafte, snemi cev iz te pumpice (cev ki gre nato na visokotlačno črpalko) to cev dej v kantico (kantico imej malo višje kot je visokotlačna) in zaženi avtomobil, jaz sem zadevo tako preizkusil... aja prej se prepričaj, da je nafta v tej cevki, da ne bo visokotlačna zrak črpala...saso24 napisal/-a:Hvala ti za tale odgovor!revier napisal/-a:Daj preveri to pumpico s katero pumpaš, ta pumpica ima nepovratni ventil in čist možno da je le ta zanič, imel isti problem na meganu 1.9 dci, pumpica je že napumpala vendar ni dolgo vzdržala nafte, vsa nafta je padla nazaj v "tank" in visokotlačna ni imela moči da jo povleče...
Sem zasledil na enem hrvaškem forumu podobno napako in je kupil novo za 100€ in je blo nekaj časa mir potem pa se mu je ponovila napakasem mislil da mam drag avto doma sem šu pa na še dražjega
Sej to me zdej najbol boli. Vgradil sem motor ki ima malo kilometrov tako kot tudi šobe in visokotlačno sedaj pa če je res problem tukaj da je sistem prazen nafte, vžiga na dim in vergla na suhorevier napisal/-a:Jaz sem šel na avtoodpad in vzel iz Megana I pumpico, pumpica v Meganu I, je veliko bolj kvalitetna že na pogled... So šparal na kakovosti materialov. Drugače pa lahko narediš preizkus, da res ni kaj drugega in sicer takole; vzemi 5l kantico nafte, snemi cev iz te pumpice (cev ki gre nato na visokotlačno črpalko) to cev dej v kantico (kantico imej malo višje kot je visokotlačna) in zaženi avtomobil, jaz sem zadevo tako preizkusil... aja prej se prepričaj, da je nafta v tej cevki, da ne bo visokotlačna zrak črpala...saso24 napisal/-a:Hvala ti za tale odgovor!revier napisal/-a:Daj preveri to pumpico s katero pumpaš, ta pumpica ima nepovratni ventil in čist možno da je le ta zanič, imel isti problem na meganu 1.9 dci, pumpica je že napumpala vendar ni dolgo vzdržala nafte, vsa nafta je padla nazaj v "tank" in visokotlačna ni imela moči da jo povleče...
Sem zasledil na enem hrvaškem forumu podobno napako in je kupil novo za 100€ in je blo nekaj časa mir potem pa se mu je ponovila napakasem mislil da mam drag avto doma sem šu pa na še dražjega
Sprobal način da dam kantico nafte takoj nad visokotlačno in je isto
dones nabutal pumpico do tega da je bila kamen in isto ne vžge. Sem pa gledal cevko ki vodi do visokotlačne in se je videlo kako je nafto pumpalo do tja. Torej je tudi zrak prisoten
Kako bi še lahko ugotovil kaj ga muči. Na testerju je bil šobe vpisane, egr in loputa po resetirane ostalih napak ni
dones nabutal pumpico do tega da je bila kamen in isto ne vžge. Sem pa gledal cevko ki vodi do visokotlačne in se je videlo kako je nafto pumpalo do tja. Torej je tudi zrak prisoten
Kako bi še lahko ugotovil kaj ga muči. Na testerju je bil šobe vpisane, egr in loputa po resetirane ostalih napak ni
Jaz sem ti poizkušal pomagati toliko kot ti lahko, kaj več pa ne bi vedu. Lahko so grelne svečke zanič... in ti zato posledično užge šele v drugo... ko pa je topel pa vedno vžiga?
Topel vžge samo tudi ne takoj. Zdi se mi da bi mogu hitrej
Ubistvu obrne enkrat, dvakrat in zalavfa.
Akumulator je motrio program zamenjan 2012, grelne sem zamenjal dve ker sta manjkali, sem pa zaj.... ker nism sprobal drugi dve k sta prišle z motorjam. Sumljivo mi je ker zakadi ko vžge ampak brez kakšnega potresavanja. Vsaj tako se imam izkušnje da če svečke niso ok mrzel potresava. Pa tud izvedu bi ko je bil na testerju če katera ne dela. Tko da...
Ubistvu obrne enkrat, dvakrat in zalavfa.
Akumulator je motrio program zamenjan 2012, grelne sem zamenjal dve ker sta manjkali, sem pa zaj.... ker nism sprobal drugi dve k sta prišle z motorjam. Sumljivo mi je ker zakadi ko vžge ampak brez kakšnega potresavanja. Vsaj tako se imam izkušnje da če svečke niso ok mrzel potresava. Pa tud izvedu bi ko je bil na testerju če katera ne dela. Tko da...