kateri antifriz
kateri antifriz
pozdravljeni imam renault megane 2 letnik 2003 in moram doliti sedaj antifriz pa me zanima katerega naj baje da renault priporoča rumenega?torej katerega naj al je odvisno katero barvo imam sedaj notri pa moram potem to barvo tudi sedaj doliti?
Re: kateri antifriz
Pozdravljeni
Kar nekaj tem je napisanih o antifrizu, če bi se uporabilo iskalnik, se bi hitro našlo odgovor.
Antifriz je Etilenglikol z dodatki, ki so različni, tako po kemični sestavi kakor tudi po količini. Ločijo se po barvi!
Pravilo je, da se v motor nalije sredstvo proti zamrzovanju, ki ga priporoča proizvajalka motorja. Preveč agresivno sredstvo bi lahko poškodovalo tesnila in povečalo korozivnost v samem motorju.
Lep pozdrav
Kar nekaj tem je napisanih o antifrizu, če bi se uporabilo iskalnik, se bi hitro našlo odgovor.
Antifriz je Etilenglikol z dodatki, ki so različni, tako po kemični sestavi kakor tudi po količini. Ločijo se po barvi!
Pravilo je, da se v motor nalije sredstvo proti zamrzovanju, ki ga priporoča proizvajalka motorja. Preveč agresivno sredstvo bi lahko poškodovalo tesnila in povečalo korozivnost v samem motorju.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa itak imaš povsod Kemikalov rdeči G12 za Vagovce in rumeni antifriz, prirejen posebno za alu in za Francoze.
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Obvezno daj notri rumenega, ki je namenjen za Renaulte, pa ne kupuj ga na kakšnem uradnem servisu, ker je 6x dražji, kot v vsaki trgovini z avtodeli.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Mislim da modri tud ni napačen samo rdečega od petrola ne vlivat ali pa G12 namenjen za VW
Je rumen primeren tudi za mojega megana? Menjal bom celotnega. Bo treba potem starega spirat iz sistema ne?
Megane 1 l.2000 1.9 dti; Motor F9QA7
Ker po spletnih prodajalnah mi vrže ven zelenega???
Trenutno je pa not tak, bolj na roza vleče:

Megane 1 l.2000 1.9 dti; Motor F9QA7
Ker po spletnih prodajalnah mi vrže ven zelenega???
Trenutno je pa not tak, bolj na roza vleče:

Tega rabis.
http://www.euroton.si/avtodeli/antifriz ... 55046.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.euroton.si/avtodeli/antifriz ... 55046.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
OK hvala se bom držal tega. Se pravi bo treba sistem spirat da ne prideta različni tekočini v stik.
Mam pa vprašanje čist iz firbca. Kako to da je tolk polemik okol antifriza, da je so določeni za določene znamke... Kaj niso večinoma vsi motorji iz dokaj podobnih zmesi aluminija in ostalih kovin? Ali so res tesnila tako različna da so potrebne te selekcije? Mi je povsem jasno da različnih antifrizov ne gre mešat, zaradi reakcij, ampak sicer pa ne razumem čisto zakaj tako.
Mam pa vprašanje čist iz firbca. Kako to da je tolk polemik okol antifriza, da je so določeni za določene znamke... Kaj niso večinoma vsi motorji iz dokaj podobnih zmesi aluminija in ostalih kovin? Ali so res tesnila tako različna da so potrebne te selekcije? Mi je povsem jasno da različnih antifrizov ne gre mešat, zaradi reakcij, ampak sicer pa ne razumem čisto zakaj tako.
Najprej so imeli komplet motorje in pribor iz alu francozi, ostali so imeli še do nedavnega gusaste glave, npr.Ford je najbolj nazadnjaški. Nato je še Ford kupil motorje od drugih. Dandanes so vsi sistemi iz občutljivega aluminija in imajo vsi antifrizi inhibitorje proti korodivnosti. Je pa stvar navade, kaj točiš noter. Za Renault je sigurno najbolj preverjen Elf Glaceol ali Kemikal NRC rumeni, za PSA Total, za VAG pa recimo Kemikal G-12. Se med seboj mešajo in je vsaka debata naprej debilna.