Clio III brisalci ne delujejo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
bob

Clio III brisalci ne delujejo

Odgovor Napisal/-a bob »

Nikjer nisem našel podobne teme.

Problem je sledeč. Občasno prižgeš brisalce in brisalci delujejo. Ko z obvolansko ročico ugasneš brisalce, le ti še kar naprej delujejo. Spet drugič pa se zgodi, da prižgeš brisalce in ti delujejo in potem po nekem času kar sami nehajo (obvolasnka ročica pa ima vklopljene brisalce).

Gre se za Renault Clio grandtour III 1.2 16V letnik 2008. Avto ima 60.000 prevoženih. Naj omenim, da je pred časom bil menjan regulator (regler) altenatorja, ker je ta preveč polnil akumulator.

V če bi bil problem?

Mimogrede kakšen dober servis v Murski Soboti?
Jernej87
Kraj: Maribor

Re: Clio III brisalci ne delujejo

Odgovor Napisal/-a Jernej87 »

Motorček brisalcev zalit pri meni blo isto . Narazn vzet sčistit kontakte na motorčku in bo spet delalo.

Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
1.5 dCi 75KM DPF al FAP (sej ne vem nora tehnika)
Uporabniški avatar
bob

Odgovor Napisal/-a bob »

Hvala za obe informaciji. Bom verjetno kar oboje pregledal. Znajdel se bom že, ker svoj avto precej sam serviseram, tako da bi moral tudi ta od tašče renault nekako uspeti.

Vseeno pa prej vprašam, ker ima vsaka znamka svoje cake.

Nekdo mi je rekel, da je precej verjetno, da je šla lahko tudi UCH enota.

Avto ima nicer le 65.000 pa prva lastnica in do sedaj vedno na pooblaščenem, samo zandnje pol leta pa so same težave :(

Tako da če bi kdo slučajno vedel za kakega dobrega serviserja v MS, bi bilo tudi super. Iščem takega, ki se na Renaulte spozna (ni treba da je napol zastonj),ker cene na pooblaščenem so abnormalne. Ne toliko cene dela, kot ima Renaul svinjsko drage originalne dele, znam pa dobiti določene stvari od istih proizvajalcev ki delajo te original.
Uporabniški avatar
bob

Odgovor Napisal/-a bob »

Jernej87 napisal/-a:Motorček brisalcev zalit pri meni blo isto . Narazn vzet sčistit kontakte na motorčku in bo spet delalo.

Lp Jernej
A je tukaj problem, da se kakšna zaščita sname, ali ga zalije zaradi zamašenih odtokov? Ker verjetno je dobro rešiti tudi to, da ga nebo več zalivalo?
Jernej87
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Jernej87 »

Zalije ga zaradi zamašenih oddtokov. Najbolše še to sčistit.

Lp Jernej
Renault Clio 2011
Oprema Expression
1.5 dCi 75KM DPF al FAP (sej ne vem nora tehnika)
Uporabniški avatar
bob

Odgovor Napisal/-a bob »

Sem se kakšen mesec nazaj lotil problema. Brisalci so enkrat delovali na odziv stikala, drugič ne. Pa sem rekel da najprej pogledam konektor na motorčku in če to nebo pa obvolanska stikala.

Na levi strani je odtok bil res malce zapacan, sem vse (tudi desnega) sčistil. Konektor sem dal dol z motorčka, ga pošprical s kontakt sprejem in nekajkrat priklopil odklopil, da kontakti med seboj podrgnejo. In je zadeva tisti dan delovala brez problema. Vsakič se je brisalec odzval na ukaz z ročico.

Vendar mi je potem sporočila, da se je po nekaj tednih napaka spet pojavila.

Tako da verjetno zna biti tukaj problem s konektorjem, da slabo objame kontakt, ali kaj drugega?
Verjetno bom še enkrat konektor dol snel in skupaj prikrivil ženski del, da bolj objme moškega.
Sicer pa tole ima res slabo izdelano.
suler71

Odgovor Napisal/-a suler71 »

Pozdravljen,pri meni isti problem.Clio Grandtur 1.2 16v letnik 2009.Brisalci naenkrat ne delajo,nakar se vklopijo,obstojijo v zgornji legi ali nekje vmes,menjajo brzino ne glede na položaj stikala oz.še kar delajo ko je stikalo izklopljeno ter nato obstojijo v neki naključni legi.Zadnji brisalec dela normalno,pravtako voda za pranje šip.Avto sem imel pri mehaniku,pregledal je napeljavo(razen motorčka),vse ok.Nakar je avto priklopil na računalnik in ugotovil da naj bi bil problem verjetno v UCH enoti.Ko je bil avto priključen na računalnik je lahko preko njega normalno vklapljal in izkljapljal brisalce.Po tem so brisalci delovali normalno,drugi dan pa spet isto sranje(od tedaj pa tudi hupa ne dela več-je tudi ta vezana preko UCH enote?). UCH enota bi naj stala cca.700eu,je to res?
LP Boris
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Tale posnetek dovolj nazorno pokaže, kaj naredi slab stik mase.
https://www.youtube.com/watch?v=qSdTwj3_vTI" onclick="window.open(this.href);return false;
suler71

Odgovor Napisal/-a suler71 »

Masa pri meni ne dela problemov-preverjeno.Težava je nekje drugje.
LP Boris
Uporabniški avatar
renaultv6

Odgovor Napisal/-a renaultv6 »

Je sedaj znana končna diagnoza problema. So problem kontakti( pri motorčku, pri stikalu) ali je res problem na UCH enoti.
Namreč tudi na našem 1,2 16v cliotu se dogaja enako.

Kako ste rešili problem?
Laguna dTI driver
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

renaultv6 napisal/-a:Je sedaj znana končna diagnoza problema. So problem kontakti( pri motorčku, pri stikalu) ali je res problem na UCH enoti.
Namreč tudi na našem 1,2 16v cliotu se dogaja enako.

Kako ste rešili problem?
Največkrat je problem v samem motorčku oziroma kontaktih v njem.
RenaultSport
Odgovori