Renault Laguna 1.9 dci 88 kW - puščanje zavornega olja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Roby

Renault Laguna 1.9 dci 88 kW - puščanje zavornega olja

Odgovor Napisal/-a Roby »

Pozdravljeni,

sosedova Renault Laguna 1.9 dci, 88kW, letnik 2005 porablja zavorno olje. Bremz olje dolije vsak mesec, in sicer približno 0.5 dcl. Zanima me kakšna napaka bi to lahko bila, saj ni nikjer videti sledi puščanja. Mislim sam pri sebi da bi lahko bila sklopka ali pa cilinder sklopke. Samo sklopka čist normalno deluje. Prosim za mnenja in slučajno kaj bi bilo najbolj ugodno nardit, da nebo imel prevelikega stroška.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: renault 1.9 dci 88 kw zavorno ojle pušča

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Zavorna tekočine se ne potroši, v koliko jo zmanjkuje, je nekaj narobe.
Preverite v kakšnem stanju so:
- zavorne ploščice
- zavorni cilindri v kolesih
- glavni zavorni cilinder / tam kjer je pritrjen / vlažno ali črtica
- glavni cilinder sklopke / pri stopalki sklopke / kjer je vzvod od stopalke sklopke vstavljen v cilinder - mora biti suho in PRAŠNO
- pomožni cilinder sklopke / zvon menjalnika / mora biti vse suho ( kot poper )

V koliko se bo pazljivo pogledalo, se bo hitro našlo okvaro ............................

Najceneje je menjati tesnila, na cilindru ki pušča ........................ v koliko so tesnila zamenjana pazljivo, čista delovna površina ( brez prahu, opilkov, žagovine .................... ), namazano z ATE zavorno pasto ali temu namenjeno silikonsko mastjo ............................ je po kvaliteti enakovreden, novemu rezervnemu delu - vsekakor pa boljši kot vsak ponaredek!

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Roby

Odgovor Napisal/-a Roby »

Ja samo pri njem je probleb ker so bremze in cilindri ok in je vse suho.Imel je vse kole dol pregledo vse cilindre in suhe kot poper.No to je moje mišlenje ker nekje sem že zasledil ,da je spuščal cilinder sklopke ker je mislim da vezan stem zavornim oljem.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V koliko niste vešči sami podrobnega pregleda........................... bi priporočal, obisk lokalnega mehanika/mojstra/popoldanca

Lep pozdrav

PS
- lahko bi puščalo tudi pri zadnjem omejevalcu zavorne sile / če je vgrajen
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori