Clio - problem, težava s ključem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
primozb2005

Clio - problem, težava s ključem

Odgovor Napisal/-a primozb2005 »

Pozdravljeni

Moj Clio letnik 98 ima občasno problem, kjer avto noče vžgat, na armaturi pa utripa rdeča luč. Pred nekaj leti sem že menjal ključ in od takrat ni bilo problemov. Zanima me ali obstaja kakšna varianta, da bi zaobhodil ta sistem fizično. Na netu sem malo prebral in našel da se na servisu dobi 4 mestna koda s pomočjo katere se programsko onemogoči ta zaščita.

Zanima me kje je ta čitalec, ali je na ključavnici, ali je možno da tam nastane kakšen slab stik. Ali je lahko kriva tudi umazanija v ključavnici.

Zanima me predvsem kako lahko fizično obhodim to zaščito, saj je avto vreden nekaj sto evrov in naložba v nov kljuc ni ekonomsko upravičena. :lol:

Lp primož
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Clio problem s kljucem

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kar nekaj je napisanega o tej temi ........................... malo bo potrebno poiskati, pa se bo našla rešitev :D
Zanimivo branje: http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=44108" onclick="window.open(this.href);return false;

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Če nimaš centralnega zaklepanja, je v ključku "čip", ki se nahaja v svojem ležišču. Če ti npr ključ pade na tla, lahko ta "čip izpade iz ležišča in potem je loterija - če je blizu čitalca dela, če je pa na napačni strani ključa pa ne. Torej, če nimaš daljinskega zaklepanja in če ti v ključu nekaj ropota, potem je to to. Odpri ohišje in vstavi zadevo na svoje mesto pa bo.
LP, Samojed
primozb2005

Odgovor Napisal/-a primozb2005 »

Ja bom najprej preizkusil če čip v ključu na pravem mestu nato pa lahko poskusim z ostalimi postopki.

Hvala za pomoč.
lp
Odgovori