Laguna I 1.8 16V

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
vw92

Laguna I 1.8 16V

Odgovor Napisal/-a vw92 »

Pozdravljeni!

Konec junija 2014 sem postal lastnik Lagune RXE 1.8 16V, 2000 letnik z 220.000km. V doseddanjih 3 mesecih sem z njo nardil 8.000km in zdaj imam nekaj postavljenih tez o avtu.

Namrec, ko je motor mrzel in avto vzgem obrati skocijo na 1500 in ce je avto v prostem teku ali pri menjavi prestave ti nihajo med 1450 in 1550. Ko pa je v prestavi npr. 3, sploh ne potrebujem stiskati plina saj avto sam vlece in drzi hitrost nekje 40km/h ne glede na teren (ravnina, hrib,....). Ko se avto zagreje je nato use uredu in obrati padejo na cca. 900 in avto se skorajda ne slisi.

Drugi problem je sama glasnost med voznjo. V 5 prestavi na 100km/h avto je glasen, kot da bi ga gnal v 3. Recimo na 130, 140, 150 je avto precej manj glasen. ZANIMIVO, a ne..heheh.. Pa se tole, vozim 130, nato spustim plin in iz tiste normalne glasnosti, avto pride s padanjem hitrosti v moteco glasnost.

No upam da sem dokaj dobro razlozil svoje videnje in upam da mi boste pomagali z odgovori.

Lp
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Re: Laguna I 1.8 16V

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

za obrate bi znal biti kakšen senzor čuden (temp. vode, lambda...), za hrup pa je sigurno kriv izpuh, ali je luknja ali pa je notranjost lonca šla papa
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
vw92

Re: Laguna I 1.8 16V

Odgovor Napisal/-a vw92 »

evo, da napisem da sem presrecen, ker mi avto zaj deluje bolje kot pa nov ziher hehehe...torej najprej sem zamenjal srednji in zadnji lonec auspuha in pa spodnji nosilec motorja..hrup je se dalje ostal in z njim tudi nihanje....umirilo pa se je tresenje menjalnika...nato sem zamenjal tesnila na loputi in pa hidravlicni nosilec motorja...to je bila resitev useh problemov..auto zaj laufa brez problema....waooo
Odgovori