Renault Laguna II - avtomatska ročna zavora

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
jan45

Renault Laguna II - avtomatska ročna zavora

Odgovor Napisal/-a jan45 »

Moja Renault Laguna II, letnik 2006, mi pri speljevanju po nepotrebnem zategne ročno zavoro. Če jo sprostim in speljem se napaka ponavadi ne ponovi. Laguna ima avtomatsko ročno zavoro.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Avtomatska zavora

Odgovor Napisal/-a Fan »

Priklop na tester, pregled modula ................... bo pokazalo pot do napake
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
jan45

Odgovor Napisal/-a jan45 »

Priklopljeno na tester. Pojavlja se samo napaka za napajanje. Menjali so akumulator. Nekaj časa vredu, sedaj se napaka znova pojavlja. Včasih mi med vožnjo hitro utripa zgornja rdeča lučka. Danes mi je utripala tudi ko sem avto ustavil. Po pritisku na sklopko se je lučka ugasnila in čez čas zopet pojavila. Včasih mi tudi napiše da kartice ni v reži. Ali bi bilo možno, da je kaka napaka na tej reži. Tester seveda nič ne pokaže.
Lp.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

To s sklopko mi je zanimivo. Preverite stikalo na sklopki! ;)
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Sicer ne vem, s kaknim diagnostičnim orodjem pristopate na vozilo............. Po izkušnjah vem, da s Clipom lahko vse preverite, kar se tiče elektronskega dela zavornega sistema - tudi posamezne komponente.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Glede na rezultate - akumulator, ki naj bi bil kao brez vzdrževanja (pa to noben ni) je star cca 4 do 5 let in napol suh, vode se pa ne da doliti ali pa slaba "masa", ki vodi od akuja do motorja, karoserije itd. Laguna, vsaj prejšnji model, ima teh mas cca 5.
Če je bil aku zamenjan z novim, je to omililo težavo (ps, kupim starega :) ), ker pa ni v redu, bi se najprej lotil prverjanja mas oziroma povezav - (minus) dela napajanja).
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Samojed napisal/-a: (ps, kupim starega :) )
Pri meni jih lahko dobite brezplačno, še vesel bom, da jih odpeljete :D

Odgovori